A Magyar Televízió gyönyörű bemondónője volt: 70 évesen idősgondozóként dolgozik külföldön

Kiskalmár Éva tíz évig dolgozott a Magyar Televíziónál. Hosszú évek óta idősgondozóként keresi a kenyerét.

Kiskalmár Éva bemondó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiskalmár Éva a Magyar Televízió gyönyörű bemondója volt. Elvégezte a római La Sapienza Egyetemet, ahol művészettörténetet tanult, és az ELTE BTK-t is, és már egyetemistaként elkezdett dolgozni a Magyar Rádiónak. Főként zenei interjúkat, riportokat készített.

Másokkal egyetemben, akik szintén beszéltek idegen nyelveket, 1978-ban próbafelvételeken vehetett részt, így lett a Magyar Televízió bemondója, hírolvasója, riportere, műsorvezetője.

Kiskalmár Éva bemondó

Vezette az Idesüss! című, gyerekeknek szóló és az 1981-ben indult és 1987-ig közvetített Képmagnósok figyelem! című műsort. 1986 októberétől 1987 januárjáig magyar háziasszonya volt az olasz Canale 5 televíziós csatornának, mely műsorsorozatban mutatta be Magyarországot az olasz nézőknek. 1988 decemberéig dolgozott a Magyar Televíziónál. 

Kiskalmár Éva, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere, a Magyar Televízió bemondója, műsorvezetője 1981 májusában.
Kiskalmár Éva, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere, a Magyar Televízió bemondója, műsorvezetője 1981 májusában.
Fotó: MTI/Wéber Lajos

- Nagyon szerettem a televíziózást. Azért hagytam mégis ott tíz év után, mert nem jelentett sem állandó, stabil munkát, sem állandó, stabil fizetést - árulta el a Blikknek.

Rádióműsorokat továbbra is készített, cikkeket írt, és közben opera-énekesnői pályára készült, tehetségére több énekversenyen is felfigyeltek. Ez az ígéretes karrier azonban derékba tört, amikor 1995-ben elhunyt imádott férje, a harminc évvel idősebb híres nyelvész, főiskolai beszédtanár, Fischer Sándor. 

- Amikor a férjem meghalt, több évtizedre elhallgattak a hangszálaim. Ezen nem lehet túllépni. Ma is éppolyan megrendítőn hiányzik, mint akkor, amikor nem jött haza a kórházból.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hosszú éveken át dolgozott idősgondozóként az Egyesült Királyságban, jelenleg pedig Belgiumban lát el egy idős beteget. Az utóbbi országban érte utol a Blikk Kiskalmár Évát, aki július 13-án a 70. születésnapját ünnepelte. A napilapnak küldött magáról egy nemrég készült fényképet is - azon a koránál jóval fiatalabbnak néz ki, pedig nehéz fizikai munkát végez. 

- Idősgondozóként dolgozom. Nehéz fizikai és egyúttal hatalmas lelki és idegi megterheléssel, valamint óriási felelősséggel járó munkát végzek napi 12-14 órában.

A Magyar Televízió bemondói egykor és ma

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Magyar Televízió népszerű bemondói.

A 77 éves Kertész Zsuzsa haja ma már hófehér: a Magyar Televízió bemondónői ennyit változtak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: Magyar Televízió

Ezt is szeretjük