Ma 62 éves Kiki – Felismered az Első Emelet énekesét?
Patkó Béla, vagyis Kiki ma ünnepli a születésnapját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevesen gondolnák, hogy Patkó Béla, vagyis Kiki ma a 62. születésnapját ünnepli, bőven letagadhatna korából. Az 1957. július 19-én született sztár országos hírnévre azt követően tett szert, miután 1983 végén bekerült az Első Emelet zenekarba.  

A ’80-as évek egyik legsikeresebb zenekarával több mint egymillió albumot adtak el, 13 arany- és három platinalemezt kaptak. A zenekar harmincadik jubileumán bejelentették, hogy a 2013. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában adott koncert lesz a zenekar utolsó fellépése. Az Első Emelet végleg elköszönt a közönségétől, a rajongók azonban máig hallhatják a legendás együttes dalait.

Kiki nem csak az Első emelettel ért el nagy sikereket.  Vincze Lillával énekelt, 1988-as duettjük, a Júlia nem akar a földön járni nagy sláger lett. A Filmslágerek magyarul című kiadványokon Zoltán Erikával énekelt duettet, a Grease slágereit adták elő, valamint a Végtelen történet című film főcímdalát is ő énekelte. Bogdán Csabával dolgoztak együtt az 1995-ben megjelent Szerelem-sztrájk című szólóalbumon, amin az Éretlenek című televíziós sorozat főcímdala is helyet kapott. 

Kiki nyolc éven keresztül volt szerkesztő, műsorvezető a Juventus Rádiónál, In-Team és Est-beszéd című műsoraiban kérdezte vendégeit. 2018 februárja óta a Petőfi Rádió Dalra Magyar című műsorának műsorvezetője.

Az énekes azt követően sem pihent, hogy feloszlott az Első Emelet. 2014 márciusában, a Turay Ida Színházban bemutatták a Csakazértis Szerelem című zenés játékot, amelyben Patkó Béla is szerepet kapott. A 2014-es év végén Berkes Gáborral új dalokon kezdtek el dolgozni. Kiki első önálló, akusztikus koncertjét 2015 tavaszán láthatta a közönség. 2016 őszén nagy sikerű önálló koncertet adott a RaM Colosseumban Pop&Folk címmel.

2017 májusában Berkes Gáborral bejelentették, hogy megalakították az Emelet elnevezésű zenekart, amellyel azóta is koncerteznek. A fellépéseken nemcsak az Első Emelet, hanem Kiki új dalait is hallhatja a közönség.

- Az előadások számából ítélve jó döntés volt, hogy felturbóztuk a régi számokat, mert a koncertjeinken egyre több a fiatal. Az idősebbeknek is tetszik a "frissített retró", és oda is tesszük magunkat - nyilatkozta Kiki születésnapja apropóján a Blikknek

patko-bela-kiki
Fotó: Facebook/Patkó Béla Kiki

A 62 éves énekes az is elárulta, minek köszönhető, hogy ma is kirobbanó formában van, és bőven letagadhatna a korából. 

- Igyekszem tartani a harminc évvel ezelőtti súlyomat, és törődöm is azzal, hogy jó legyen a kondícióm. Meggyőződésem, hogy ha a fizikai és a lelki egészség rendben van, a kor sem érezhető - mondta a napilapnak.

Falusi Mariann fiatalon

Falusi Mariann első nagyobb sikerét 1983-ban érte el, amikor megnyerte a Ki mit tud? tehetségkutató műsort dzsesszénekes kategóriában. Bár a legtöbb fiatalkori fotó Falusi Mariannról a Pa-Dö-Dő időszakában készült, van róla olyan felvétel, ahol még félhosszú hajjal látható. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy festett az Artisjus-díjas énekesnő fiatalon.

Ezt is szeretjük