Felismered Kertész Zsuzsát? Így néz ki 75 évesen a Magyar Televízió bemondónője
Kertész Zsuzsa a gyerekekből merít erőt, a társasházban lakó gyerekeket választékos beszédre neveli.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kertész Zsuzsa pályafutása több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött a Magyar Rádió- és Televízió munkatársaként. Mint sok bemondónő, ő is a rádióban kezdett 1965-ben.

Negyven évig hű volt a Magyar Rádióhoz, azt követően is, hogy 1974. április 1-jén a Magyar Televízió munkatársa lett.

Kertész Zsuzsa, a Magyar Televízió bemondónője

Szerepelt a História, az Életet az éveknek és a Házibarát című műsorokban, orosz nyelvtudásának köszönhetően nemzeti esteken is. Rodolfo partnere volt a bűvészettörténet-sorozatban, valamint ő készítette Montágh Imrével a híres Beszédművelés című sorozatot is.

Kertész Zsuzsa a Magyar Televízió bemondónőjeként 1978 szeptemberében.
Kertész Zsuzsa a Magyar Televízió bemondónőjeként 1978 szeptemberében.
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

2000-ben a leépítési hullámmal ő is búcsúzott a nézőktől. Nyugdíjasként sem intett búcsút az aktív éveknek, pszichológusként és beszédtanárként is nevet szerzett magának, csoportos és egyéni tréningjein közszereplésre is felkészített embereket.

A 75 éves sztár a Best magazinnak azt mesélte, manapság a gyerekekből merít erőt. Társasházban lakik, és ha lemegy a kertbe kertészkedni, megjelennek a kisgyerekek. 

- A bemondó-utánpótlás, a több ezer "Kertész gyerek" nevelgetése után most azért drukkolok, hogy az én új, pici barátaim minél választékosabban beszéljenek, szépen pörögjenek az „r” hangzók, ne sziszegjenek az s-ek, az sz-ek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kertész Zsuzsa arra a régi mendemondára is reagált a hetilapnak, miszerint a bemondók csak deréktól felfelé öltöztek fel csinosan, onnan lejjebb úgysem látszódtak a képernyőn. Azt mondta, róla még az a rémhír is elterjed, hogy valami nagy baj van a lábával. 

- Konkrét felajánlást kaptam egy úrtól, hogy hogy segít, miként lehetne korrigálni a hiányosságomat. Faláb? Műláb? Becsületére legyen mondva, hogy amikor személyesen megbizonyosodott a két lábon járó valóságról, elnézést kért, megtoldva azzal, hogy ráadásul milyen formásak! Faragni sem lehetne szebbet!

Mi lett a Magyar Televízió bemondónőivel?

Lőrincz Gabriella 1982-ben debütált a képernyőn, először bemondó, majd műsorvezető lett, illetve szerkesztő. A képernyőt 25 év után, 2008 elején hagyta ott. Döntése tudatos volt, és közös megegyezésen alapult. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott ő és a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Ezt is szeretjük