Ő Kern András ritkán látott felesége - Judittal 43 éve élnek boldog házasságban
Kern András felesége kerüli a rivaldafényt, de a férje bemutatóin részt szokott venni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kern András hűséges típus a szakmai és a magánéletében is. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vígszínházhoz szerződött, amelynek jelenleg is társulati tagja. 

Feleségét 1976-ban, egy forgatáson ismerte meg. Judit a Magyar Televíziónál dolgozott asszisztensként, és amikor Szász Péter forgatta Lincoln életéről szóló tévéjátékát, abban mindketten benne voltak. Egy évvel később, egy hideg januári napon örök hűséget fogadtak egymásnak, ami mellet a mai napig kitartanak. 

Kern András felesége, Judit

- Pedig nehéz eset vagyok, például odahaza nem sokat segítek Jutkának, ellenben éjjel kettőig olvasok, filmeket nézek. Sokszor nyűgös is vagyok! Az élet mint olyan című darabban olyan pasast játszom, aki éjjel felriad a felesége mellett, és el akar menni, hogy új életet kezdjen, aztán rájön, hogy nincs hová. Hogy én akarok-e új életet kezdeni? Köszönöm, nem! - mondta a 72 éves sztár a Hot! magazinnak 2020 márciusában. 

Kern András és felesége A vád tanúja című darab premierjén
Kern András és felesége A vád tanúja című darab premierjén
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

Ezt a felesége is megerősítette, amikor 2016-ban nagy nehezen igent mondott arra, hogy interjút adjon. Szegő Andrásnak azt mesélte, míg férje színészként és rendezőként hiperaktív, addig, ha házimunkáról van szó, hiperpasszív. 

- Az égvilágon semmit nem csinál itthon! Ha olykor próbál segíteni, abból sok haszon nem származik. Mást hoz a boltból, vagy úgy tesz le egy tányért, hogy az biztosan leszédül, úgy rak el valamit, hogy az soha nem lesz meg többé. Nem azért, mert így akarná megúszni, hogy bármire is megkérjem itthon, hanem egyszerűen semmi érzéke hozzá. A munkában viszont fáradhatatlan - mondta Judit. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Felesége 44 éve a háttérből segíti a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész munkáját és mindennapjait, a rivaldafényt kerüli, de film- és színházi premierekre elkíséri férjét. 2020. február 8-án mutatta be a Játékszín A vád tanúja című Agatha Christi-krimit, amelyben Kern András egy ügyvédet alakít. A premieren természetesen a felesége is az alkotókkal ünnepelt. 

Agatha Christi A vád tanúja című krimijét 2020 februárjában mutatták be a Játékszínben.
Agatha Christi A vád tanúja című krimijét 2020 februárjában mutatták be a Játékszínben.
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

- A bemutatóit megnézem, elmondom a véleményemet. Nagy meglepetések aligha érik, hiszen négy évtized alatt alaposan megismertük egymást, egymás ízlését is. Valamelyest össze is csiszolódtunk. Hatunk egymásra. Persze olykor rossz szokásainkban is. Mostanában kezdek én is filmeket nézni éjjel, ő is kezd mindenhonnan elkésni, lassan szedelőzködni, mint én.

A filmforgatások időszakai mások. Mármint ha az ő filmjeiről van szó. Ilyen volt a Sztracsatella, és ilyen mostanában a Gondolj rám!. Ezek más időszámítások. Ilyenkor merőben felfordul az életünk, ő ezt nagyon élvezi. Mármint a filmcsinálást - mesélte Judit 2016 januárjában a Nők Lapjának.

Pindroch Csaba és felesége

Verebes Linda és Pindroch Csaba kapcsolatának annak idején sokan nem jósoltak nagy jövőt, sőt, Verebes István lányát az idősebb kollégák egyenesen óva intették a színésztől. Rácáfoltak a kétkedőkre, 2020 januárjában a 20. évfordulójukat ünnepelték.  

Ezt is szeretjük