„Miután meghíztam, elkezdtek nem utálni annyira” - A sztárcsináló Kende-Hofherr Krisztina fontos élettanításáról vallott

A sztárcsinálónak is nevezett Kende-Hofherr Krisztina egyik legnagyobb életfeladata volt, hogy ne akarjon mindenkinek megfelelni.

kende-hoffher-krisztina-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kende-Hofherr Krisztinának az volt a karrierálma, hogy ő legyen Magyarországon az elsőszámú háttérember, amit sikerült is elérnie. Számos hazai sztár, így Liptai Claudia, Dobó Kata, Ábel Anita, Gryllus Dorka, Till Attila vagy Hajós András brandépítésében közreműködött. Nemcsak a személyes márkaépítés szakértője és producer, hanem motivációs előadó is, aki saját történeteivel is inspirál. 

Nem véletlen, hogy ő az egyik szereplője a Zalaegerszegi Televízió díjnyertes, Részekből Egészet című alkotásának. Szigeti Éva és Pusztai Bálint filmje női élettörténeteken keresztül mutatja be, hogy bár ritkán alakul minden a tervek szerint, rajtunk múlik, hogy végül elégedettek vagyunk-e azzal, ami adatott. 

Kende-Hofherr Krisztina fontos élettanítása

Kende-Hofherr Krisztina szerint az emberek többsége szeretne szeretve lenni, ezért túlságosan meg akarnak felelni. Ő is csak bő húsz év után tette le ezt a terhet, és jött rá arra, felesleges ezen stresszelni, úgysem tud mindenkinek megfelelni, hiszen az, hogy mit gondolnak rólunk, csak részben függ attól, hogyan viselkedünk. Az is befolyásolja, az illető hol tart az életben, mennyire sikeres, mennyire irigy típus, vagy sem. Az is élete egyik legnagyobb feladata volt, hogy elfogadja, nem 90-60-90-es modellalkat. 

kende-hoffher-krisztina2
Fotó: Zalaegerszegi Televízió/Részekből egészet

- Amikor először meghíztam, három hónap alatt jött fel rám 25-30 kiló. Nem is értettem, mi történt, mert nem változtattam az étkezési szokásaimon. Az elején a legvidámabb gondolataim között azért csak az öngyilkosság szerepelt! Nem viccelek, tényleg azt gondoltam, hogy így nem lehet élni, ez gusztustalan, lúzernek gondolnak, mert hát ki nem tud lefogyni?!

Aki akaratgyenge, hülye, az nem tud lefogyni. Akkor nekem miért nem sikerül? Óriási küzdelem volt!

Sokat gondolkozott azon, talán bevonzotta, hogy az élete így alakult, mert volt olyan időszak, amikor a szépsége által okozott hátrányok miatt bosszankodott. 

kende-hoffher-krisztina3
Fotó: Zalaegerszegi Televízió/Részekből egészet

- Annyiszor gondoltam, hogy bár lennék ronda és gnóm, csak ne azzal foglalkoznának, hogyan nézek ki. Mert tini koromban senki nem nézett rám, fiatal menedzserként meg mindenki vacsorázni hívott, de senkit nem érdekelt, amit mondok. Az, hogy milyen nő vagyok, az igen. Engem viszont ez utóbbi nem érdekelt. 

A sikereim annak is köszönhetőek, hogy meghíztam.

- Onnantól kezdve, hogy lett bennem valami lesajnálható, amivel együtt lehetett érezni, emberszerűbbnek tűntem sokaknak, elkezdtek nem utálni annyira, és elkezdtek figyelni arra, amit mondtam, mert már érdekesebb volt, amit mondtam, mint ahogy kinéztem.   

A cikk az ajánló után folytatódik

Nagyon sok munkával megszerette és elfogadta azt az állapotot, amibe került, mert értelmet nyert számára, ami történt vele. Ez sok időbe telt, időnként 40 kiló jött és ment róla, mert ha nagyon akart, le tudott fogyni úgy, hogy szinte semmit nem evett. 

Nem szerettek kevésbé, sem jobban, nem tartottak okosabbnak. Kiderült, nem attól függ az elfogadás, ki hány kiló.

Szerinte a legfontosabb, hogy mások is lássák, aki egy betegség tünete miatt hízik, ne fogyni akarjon elsősorban, hanem meggyógyulni. Ezt csak ő is a közelmúltban tanulta meg, és saját történetével szeretne segíteni másoknak. 

Oszvald Marika lánya lombikkal lett anya

Oszvald Marika lánya életet adott első gyermekének, akit a Vince névre kereszteltek el. A várandósság alatt egyáltalán nem akarták nyilvánosságra hozni, hogy Krisztina babát vár: tíz éve próbálkozott azzal, hogy teherbe essen, végül a 11. lombikprogram lett sikeres.

Ezt is szeretjük