Karafiáth Orsolya rengeteg pénzt költött ruhákra: nem bírt leállni a vásárlással

Karafiáth Orsolya tíz évig küzdött az alkohollal, majd a vásárlásfüggőséggel kellett felvennie a harcot.

karafiath-orsolya-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karafiáth Orsolya és húga, Karafiáth Metta az RTL klub Életünk története című műsorában a gyermekkorukról is meséltek. A családjukban többféle függőségre is volt példa, így az alkoholizmusra és a szerencsejátékra is. 

A költőnő már évekkel ezelőtt is nyíltan beszélt arról, hogy hosszú évekig ő is alkoholfüggő volt. Elkezdtem komolyabban inni az egyetem alatt, és 32 évesen hagytam abba. Tíz év volt - árulta el Friderikusz Sándornak.

Karafiáth Orsolya és a függőségei

- Rafkósak tudnak lenni a függők, főleg, ha közönség előtt vannak. Orsi nagyon fiatal volt, így nem látszott az arcán - én legalábbis nem láttam, mert nem találkoztunk olyankor. Elmentem a főiskolára, utána elkezdtem dolgozni, és az, hogy este találkozunk egy kocsmában, teljesen természetes dolog volt ezekben az években. Eljöttem éjfélkor, ő még ott maradt. Egyszer-kétszer láttam, meg fesztiválokon, de nem tűnt föl, nekem utólag ez volt rémületes - mesélte Metta, miért telt el tíz év úgy, hogy nem tudatosodott benne, a nővére alkoholfüggő. 

karafiath-orsolya-es-huga
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- Jó, de én tényleg ravasz voltam, nem nagyon tűnhetett fel. Szerintem nincs annál szörnyűbb, mint amikor egy nő társaságban pokoli helyzetbe hozza magát. Rászoktam egy ponton túl, hogy beültem egy taxiba, hazamentem, és otthon, a legjobb társaságban, magamban folytattam a bulit hajnalig. 

- Leitta magát a sárga földig? Képes volt ennyire? - kérdezett rá Friderikusz. 

- Igen. De én ezt nagyon szerettem: iszogatni, zenét hallgatni, álmodozni, utána ezt nyugtatókkal kombinálni, gyönyörű dolgokat látni. Csak a következményei nem voltak jók, amikor másnap nem tudtam fölkelni, amikor akasztott nőket láttam a hálószobában.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Karafiáth Orsolya végül terápiára ment. 12 éve nem ivott alkoholt, és saját bevallása szerint ebben már örömét leli, csak mámor hiányzik neki néha. A 45 éves híresség az ivás helyett új függőséget választott magának, a vásárlást, de állítása szerint ez már lecsengőben van, jelenleg a sport lépett a helyébe. 

- Az kemény volt. Mindig kellett valami, és mindig volt jobb: ruhák, könyvek és iszonyú hülyeségek. Volt idő, amikor konyhai tárgyakat vásároltam, pedig én nem törődök a konyhával, nem főzök. Iszonyú sok konyhai cuccom lett, mert kitaláltam, hogy iszonyú nagy szakács leszek, de anélkül nem lehet elindulni, hogy nincsenek meg ezek a tárgyak. Megvásárolgattam őket, aztán elszomorodtam, hogy ki kell csomagolni, össze kellene rakni… fárasztó. Inkább elajándékoztam. 

karafiath-orsolya
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- A ruhák esetében mi volt az a maximum, amit egy bevásárlás alkalmával beszerzett? - érdeklődött Friderikusz. 

- Azt nem is lehet elmondani… De erről már kezdek leállni, és kezdem érezni, mire van szükségem. Igazság szerint mindig arra jövök rá, hogy semmire. 

Vastag Csabának ezért nincs még gyereke

Az 1982. február 11-én született Vastag Csaba jövőre ünnepli a kerek, negyvenedik születésnapját. Az RTL Klub Életünk története című műsorának vendégeként, amelyben öccsével, Tamással szerepelt, azt mesélte Friderikusz Sándornak, hogy volt idő, amikor nagykanállal falta az élete, ahogy ő mondta, rendesen „alászedte”. Ennek ellenére két hosszú kapcsolatban is élt, az egyik 16, a másik öt évig tartott, de gyermeket egyikben sem vállalt. 

Ezt is szeretjük