Gryllus Dorkával telefonon szakított Simon Kornél: futó románcnak hitték eleinte a szerelmüket

Gryllus Dorka és Simon Kornél 2010 elején nem gondolta, hogy a színpadi szerelmükből több lesz futó románcnál.

gryllus-dorka-simon-kornel-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gryllus Dorka és Simon Kornél 12 éve alkotnak egy párt. A színésznő 2012 márciusában adott életet első gyermeküknek, Somának. Sokáig úgy tűnt, a sors úgy akarta, egygyerekes szülők legyenek, amikor 2020-ban, a tavaszi karanténidőszakban kiderült, hogy Dorka várandós. Áron 2020 novemberében született, előtte a színészpár hivatalosan is összekötötte az életét.

Érdekes, hogy kapcsolatuk elején kételkedtek abban, hogy az egymásra találásuk több lesz egy színpadi románcnál. 

Gryllus Dorka és Simon Kornél szerelme így kezdődött

A 2010 februárjában, a Pinceszínházban bemutatott, Gryllus Dorka édesanyja, Kőváry Katalin által rendezett Varsói melódia próbái közben ismerkedtek meg, és szerettek egymásba, de ez utóbbit sokáig egymás előtt is titkolták. Simon Kornél, akinek régóta ideálja volt Gryllus Dorka, ráadásul a közös munka idején kapcsolatban élt. 

simon-kornel
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

„A premierbulin jó sok pálinka és bor után Dorka elment lefeküdni az öltözőjébe, én meg leslisszoltam szerelmet vallani neki. Ezt kölcsönösen megtettük, majd fölkapcsolódott a villany, és ott állt az akkori barátnőm. Ez egy in flagranti, meglehetősen kínos helyzet volt” - mesélte az Életünk története című műsorban. 

Annak ellenére volt kínos, hogy csók csak a darabban csattant el közöttük. A próbafolyamat során a szövegükön túl alig szóltak egymáshoz. 

„Mind a ketten mélyen gyanakodtunk, hogy el fog telni pár hét, és azt gondoljuk: »Ki ez? Nem is nagyon beszélgettem vele korábban!« A színpadi szerelem azért gyanús! Ezt mind a ketten tudjuk és ismerjük” - vallotta be Gryllus Dorka. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Végül Simon Kornél volt az, aki szakított: telefonon felhívta az akkor már újból Berlinben dolgozó színésznőt, hogy tart az esetleges illúzióromboló hétköznapoktól. 

Azt gondoltam, hogy ez nem a valóság, nem ismerjük egymást, ő se tudja, hogy ki vagyok, én sem tudom, ő kicsoda.

„Most a legjobb formánkat futjuk, a legjobb arcunkat mutatjuk egymásnak, de majd utána ez el fog múlni, mint ahogy erre annyi sok precedens volt az életemben, meg nyilván az ő életében is. El fog múlni a szenvedély, lecsitulnak a hormonok. Egy különös dolog, hogy ez a szerelem nem múlt el” - mondta a 45 éves színész. 

gryllus-dorka
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

Gryllus Dorka elfogadta a kollégája érvelését, de érezte, hogy fog még csörögni a telefonja, ez a kialakulóban lévő kapcsolat nem zárható le ilyen egyszerűen. Simon Kornél bevallotta, azt gondolta, elfelejtheti a fellángolást, kisöpri a történteket, vesznek a barátnőjével együtt egy lakást, és élik a szürke hétköznapokat. Két hét után azonban rájött, ez így nem fog menni. Annyira meg volt zavarodva, hogy szakított a barátnőjével is. Nem akart foglalkozni a zavaros érzelmeivel. 

„De nem bírtam magammal! Eltelt talán két nap, és azt mondtam magamnak: »Kornél, ez jó nagy hülyeség!«, és akkor felhívtam Dorkát. Úgy kezdtem, hogy »gondolkoztam a dolgon, és rájöttem, hogy inkább téged akarlak«. Azzal búcsúztunk el, hogy azt mondta: »Oké, de most már akkor ne gondolkozzál, jó?«”

Lavinaszerű volt, ilyet nem éreztem korábban az életemben. 

Gryllus Dorka és Simon Kornél gyerekei

Gryllus Dorka tavaly novemberben, másfél hónappal a 48. születésnapja előtt adott életet második kisfiának. Párjával, Simon Kornéllal mindig is szerettek volna testvért Soma fiuknak, ám már letettek arról, hogy ez sikerülhet. Idén márciusban, a Best magazin címoldalán szerepelnek először négytagú családként. 

Cover-fotó: RTL Magyarország/Bielik István

Ezt is szeretjük