Kamarás Iván híres édesanyja 75 évesen is elképesztő formában van
Uhrik Teodóra ismert táncművész túl a hetvenen is gyönyörű.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kamarás Iván a mai napig generációja egyik legismertebb színészének számít, olyan nagy sikerű filmekben vehetett részt a kilencvenes évek végén, mint A miniszter félrelép, az Európa Expressz vagy a Szerelem utolsó vérig. A Jászai Mari-díjas színész tehetségét, a szakma iránti alázatát, a maximalizmusát és persze a jó géneket édesanyjának, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész és balettpedagógus Uhrik Teodórának köszönheti, aki augusztus 27-én ünnepli 76. születésnapját.

Uhrik Teodóra 75 évesen is táncol

Uhrik Teodórát édesanyja hétévesen íratta be az Állami Balett Intézetbe, majd Pécsre került, ahol a Pécsi Balett alapító tagja és magántáncosa volt. 1976-ban a Táncművészeti Főiskolán táncpedagógusként diplomázott, majd olyan ismert színházak zenés darabjaihoz készített koreográfiákat, mint a József Attila Színház vagy a Budapesti Kamaraszínház. 2002 és 2006 között a Budapesti Operettszínház, 2007 és 2008 között pedig a szegedi Kortárs Balett vendégművésze volt.

A gyönyörű balettművész túl a hetvenen is aktív: 2017-ben a Pécsi Balett ügyvezető igazgatójává nevezték ki, de a színpadot sem hagyta el - a mai napig lenyűgözően táncol, mi több, legutóbb a 30Y alternatív rockzenekar klipjében is szerepet vállalt.

Uhrik Teodóra alakja ma is kifogástalan, ezt a táncnak, a fegyelemnek és a mértékletességnek köszönheti.

- A táncban van egyfajta testi szigor, míg műveled a pályát, és aztán örökre betartod. Nagyon magas voltam, ezért három kilóval kevesebbnek kellett lennem. Vállra ültetéskor nem lehet ötvennyolc kilós nőt felemelni, ezért keveset eszem a mai napig, pedig jól főzök – árulta el 2019 februárjában a Borsnak.

Uhrik Teodóra fia, Kamarás Iván is ebben a fegyelmezettségben nőtt fel.

- Rendkívül szoros a kapcsolatunk. Nemcsak anyja vagyok, szakmai társa is, hiszen egy pályán mozgunk, véleményezzük egymás munkáit, és szigorúak vagyunk. Ha magadhoz szigorú vagy, akkor nem tudsz mással sem más lenni. De kibírta – mondta a táncművész.

- Állandó fegyelmezettségben él, anyámnak ez a természetes. Neki köszönhetem a maximalizmusom. Mindennap beszélünk, kulcsember az életemben, és az örök kritikusom. Valóban tud olyat mondani, amivel odatesz, de mindig értem, és nem ellenem teszi – árulta el a színész, aki legutóbb gyönyörű édesanyja 75. születésnapjáról osztott meg fotót Instagram-oldalán.

Ezt is szeretjük