Ma 74 éves Kovács Kati – Évtizedeket letagadhat friss fotóin
Kovács Kati több mint 50 éve a hazai könnyűzenei élet állócsillaga.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Kati energikus előadásmódját az 1962-es Heves megyei Ki mit tud? döntőn még üvöltözésnek titulálta a zsűri, négy évvel később a Nem leszek a játékszered című dalával azonban megnyerte az első Táncdalfesztivált. Sokoldalú tehetségének, a dalaiból sugárzó erőnek köszönhetően az október 25-én 74. születésnapját ünneplő énekesnő fél évszázada a hazai könnyűzenei élet állócsillaga.

A 74 éves Kovács Kati évtizedeket letagadhatna

A ’66-os, első Táncdalfesztivált követően még két alkalommal nyert - 1972-ben az Add már, uram, az esőt! című dallal, 1981-ben pedig az Újra otthonnal. A női előadók közül a triplázás egyedül neki sikerült. Az énekesi pálya mellett szövegíróként, színésznőként és műsorvezetőként is bizonyította tehetségét. Legismertebb szövege Vangelis 1492 című zenéjéhez íródott, melyért a görög zeneszerző levélben gratulált az énekesnőnek. 1986-ban megkapta a hazai zenei élet legmagasabb elismerését, a Liszt Ferenc-díjat, Kossuth-díját 2014-ben vehette át.

Összesen háromszor volt férjnél, jelenlegi párjával több mint 20 éve élnek együtt. Az énekesnőnek sokáig nagy fájdalma volt, hogy bár szakmailag szinte minden megadatott neki, nem születhetett gyermeke.

- Én húsz éven keresztül szerettem volna, és próbálkoztam, hogy legyen. A Baross utcai klinikára jártam. Mindenféle fázisán átestem annak, amit egy nő átél, hogy gyereke lehessen. Van, hogy a karriert előbbre teszik, mint az anyaságot, de én nem így voltam - nyilatkozta 2017-ben a Heteknek.

Az Egerben felnőtt énekesnő 2018 októberében megkapta az első "Egri Csillagot". A Hollywoodi hírességek sétánya mintájára készült csillagokkal a város azon művészek, sportolók, tudósok előtt kíván ily módon tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak Eger hírnevének erősítéséhez, fejlődéséhez. Nézd meg a következő fotókon a ma is elképesztő formában lévő Kovács Katit!

Ezt is szeretjük