Ő Kamarás Iván táncművész édesanyja: a 78 éves Uhrik Teodóra is feltűnt a Dancing with the Starsban

Kamarás Iván mozgásán látszik, hogy már gyerekként tanulgatta a táncot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kamarás Iván a Dancing with the Stars harmadik adásában sok meglepetést tartogatott a tarsolyában. Rögtön a show első perceiben felrobbantotta a színpadot, amikor Tóth Andival közösen előadták A legnagyobb showman című film egyik betétdalát.

Amekkora ovációt váltott ki a közönségből a nyitány, legalább akkora sikert aratott a közös produkciójuk profi táncos partnernőjével, Mikes Annával. A Mindörökké Batman zenéjére eltáncolt bécsi keringő még a szőrös szívű zsűritagok szemébe is könnyeket csalt. 

Kamarás Iván édesanyja a Dancing with the Starsban

Nem véletlen, hogy a színész miért tudott ennyire kecsesen végiglejteni a parketten. A keringő alaplépéseit gyerekként a lehető legjobb tanártól sajátította el: Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész édesanyja, Uhrik Teodóra tanította kisfiúként.

uhrik-teodóra
Fotó: TV2/Dancing with the Stars

- Ő tanított engem keringőzni. Emlékszem, hogy ott álltam pizsamában, és mondta, menjek oda hozzá, és megtanította. Mondta, hogy ne úgy csináljam, mint egy szöcske, mert mindig rugóztam - mesélte a színész a felkészülésről készült kisfilmben.

A 78 esztendős művésznő fel is tűnt a szombat esti adásban, egy videóüzenetben árulta el a fiának, melyek azok a dolgok, amikre különösen figyeljen a fellépés közben.

- Most láthatod, milyen nehéz ez a szakma. Eddig is láttad kívülről, de most belekeveredtél. Nagyon jól haladsz, fantasztikusan szorgalmas vagy, de most a valcernél majd arra figyelj, hogy a könyököd ne lógjon, ez egy nagyon lényeges dolog. Az elegáns kartartást ez biztosítja.

kamarás iván 1
Fotó: TV2/Dancing with the Stars

Az érdemes művész, balettpedagógus és egyetemi tanár pontosan tudja, miről beszél, hiszen mindössze hétesztendős volt, amikor megismerkedett a tánc világával, édesanyja ekkor íratta be az Állami Balett Intézetbe, ahol 1961-ben végzett. Ezek után Pécsre került, itt egyike volt a Pécsi Balett alapítóinak. Pályafutása során számtalan színdarabban működött közre táncosként és koreográfusként egyaránt. Nem véletlen, hogy színész gyermeke elsősorban azért vállalta el a táncos műsort, hogy neki bizonyítson.

- Anyám jutott eszembe először, akinek tényleg ez a kedvenc műsora, mindig, amikor ment, le kellett tenni a telefont, mert most kezdődik. Neki valóban a tánc az élete, én pedig azt gondolom, hogy a Dancing with the Stars által az egész ország megtudhatja, milyen kemény és nehéz műfaj ez. A táncosok a szórakoztatóipar napszámosai, akiket sokszor a legkevésbé ismernek el. Valahogy nekem is van egy restanciám ezzel kapcsolatban... Anyám mindig azt mondta: Ivánka, te ne táncoljál, nem kell neked táncolni. Most itt az alkalom, hogy bebizonyítsam neki: de igenis kell! - mondta el a Ripost interjújában.

Kállay-Saunders András modell édesanyja

Kállay-Saunders András több régi képet is megosztott az anyukájáról, akinek szépségén ámultak a követői. Nem csoda, hiszen Kállay Katalin a '70-es és '80-as évek egyik felkapott magyar szupermodellje és nemzetközileg is sokat foglalkoztatott sztármanökenje volt.

Ezt is szeretjük