Kállay-Saunders András gyönyörű anyukája - Katalin szupermodell volt a 70-es és 80-as években

Kállay-Saunders András édesanyja keresett modell és manöken volt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

"Kicsi Saunders és gyönyörű anyukája. Mindent neked köszönhetek" - Kállay-Saunders András ezekkel a megható szavakkal posztolt édesanyjával közös fotót az Instagram-odalára. 

Az énekes több régi képet is megosztott az anyukájáról, akinek szépségén ámultak a követői. Nem csoda, hiszen Kállay Katalin a '70-es és '80-as évek egyik felkapott magyar szupermodellje és nemzetközileg is sokat foglalkoztatott sztármanökenje volt.

Kállay-Saunders András modell anyukája

Kállay Katalin a történelmi Kállay család leszármazottja, amely egyike hazánk legrégibb nemesi családjainak, tagjai között Magyarország egykori miniszterelnökét, Kállay Miklóst is megtalálhatjuk. Sohasem akart manöken lenni, Pesten kozmetikusszakmát tanult, de szakavatott szemek kiszúrták az utcán. 

- Egy telefonfülkében kezdődött. Megláttak a Nőruha Nagykereskedelmi Vállalat ablakából. "Megmérettek", megfeleltem.  A Gellért Szálló bemutatóján debütáltam. Tévéadás is lett belőle - mesélte 1966-ban a Dolgozók Lapjában

A cikk az ajánló után folytatódik

Divatfotói számos magyarországi (például a Pesti Divat címlapján) és külföldi magazinban jelentek meg. A ’70-es es években került ki Amerikába zenész férjével együtt. 

- Akkoriban modellkedtem, s egy ügynökség ajánlott kint munkát. Egyre többen kerestek, nem is akartam hazajönni. Az új világra azonban ráment a házasságom: a férjemmel lassacskán testvérekké váltunk, el is határoztuk, hogy jobb lesz nekünk külön - nyilatkozta 2010-ben a Story magazinnak.  

Elvált, majd megismerkedett Fernando Saunders amerikai énekes, basszusgitáros, producer és dalszerzővel, akit a világ TOP10 basszusgitárosa között tartottak számon. Fiuk, Kállay-Saunders András 1985. január 28-án született New Yorkban. Katalin azért tért vissza Magyarországra, hogy beteg édesanyját ápolja. András az édesanyját követte, így sodorta az élet a Magyarországon 2010 májusában indult Megasztár című tehetségkutatóba.  

Ezt is szeretjük