Magyar éremeső a kajak-kenu vb-n - A zárónapon is bravúros győzelmeknek örülhettünk

A szegedi kajak-kenu-vb zárónapján is sorra szerezték az érmeket a magyar versenyzők.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-világbajnokságon hatalmas sikereknek örülhettünk. A 16 éves parakajakos, Kiss Péter és a Hagymási Réka-Medveczky Erika páros győzelmet arattak pénteken, szombaton pedig Kopasz Bálint és Csipes Tamara is aranyérmet szereztek.

Ma, a vb zárónapján is több érmet, valamint ezekkel együtt olimpiai kvótákat is szereztek a magyar csapatok.

Aranyérmes a női kajaknégyes és Bodonyi Dóra

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett. A rajt nem sikerült jól, de aztán méterről méterre jöttek előre, féltávnál már megelőzték az addig elöl lévő fehéroroszokat. A táv második fele is remekül alakult, a lelátó elé már tisztán vezetve érkeztek, végül sikerült ismét megszerezniük a világbajnoki címet. Ezzel női kajakban a megszerezhető hatból öt kvótát begyűjtöttek a magyarok Szegeden.

A magyar női négyes 2017-ben és 2018-ban is megnyerte ezt a számot a vb-n: 1978 óta egy kivétellel csak a magyarok és a németek diadalmaskodtak benne, és nem mellesleg olimpiai címvédő is.

A kajakos Bodonyi Dóra hihetetlen versenyzéssel szintén győzelmet aratott: 5000 méteren szerzett aranyérmet ma délután, sorozatban harmadszor lett világbajnok.

További érmek is születtek

A kenus Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső az 500 méteren szerzett ezüst után egy órával 200 méteren is második lett a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon. A kenus Adolf Balázs pedig szintén ezüstérmet szerzett 5000 méteren. A legrövidebb távon Balaska Márk és Apagyi Levente kajakos duója, valamint Kozák Danuta K-1 500 méteren címvédőként indulva bronzérmesek lettek. 

Összesen tizenhárom magyar érem született a kajak-kenu-világbajnokságon: hat arany-, négy ezüst- és három bronzérem.

Így fest ma Csipes Ferenc

Csipes Ferenc minden idők legjobb magyar kajakosainak egyike, aki pályafutása során többször volt az év kajakozója. Mindehhez pedig még meglehetősen jóképű is, és nagy nőcsábász hírében állt. Nézd meg, hogy néz ki ma a híres sportoló.

Megőrültek érte a nők - Ma így néz ki Csipes Ferenc, a szöuli olimpia kajakos bajnoka

Csipes Ferenc nemcsak sportolóként, edzőként is a csúcsra jutott.

Elolvasom

Képek: MTI.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük