Megőrültek érte a nők - Ma így néz ki Csipes Ferenc, a szöuli olimpia kajakos bajnoka
Csipes Ferenc nemcsak sportolóként, edzőként is a csúcsra jutott.

csipes-Gyulay-abraham-Hodosi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csipes Ferenc minden idők legjobb magyar kajakosainak egyike, aki pályafutása során többször volt az év kajakozója. Mindehhez pedig még meglehetősen jóképű is, és nagy nőcsábász hírében állt.

Nyolc világbajnoki címet szerzett, az 1988-as szöuli olimpia férfi kajaknégyesének tagjaként pedig aranyérmet nyert - Gyulay Zsolttal, Ábrahám Attilával és Hódosi Sándorral.

Csipes Ferenc pályája csúcsán és napjainkban.
Csipes Ferenc pályája csúcsán és napjainkban.
Fotó: kajakkenusport.hu

Csipes Ferenc - sikeres sportoló és edző

Az első helyezései mellé begyűjtött még négy világbajnoki és három olimpiai ezüstérmet, valamint öt világbajnoki és egy olimpiai bronzérmet is. Visszavonulása után 1996-ban a Budapesti Honvéd szakosztály-igazgatója lett, 2004-től pedig a klub edzőjeként dolgozik. A női válogatott több tagjával 2009 óta foglalkozik, az ő nevéhez is kötődnek Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella sikerei. Büszke rá, hogy nemcsak versenyzőként, de szakosztályvezetőként és edzőként is sikerült elérnie a csúcsot, az olimpiai aranyat.

- Pályafutásom legnagyobb sikerének természetesen az 1988-as szöuli olimpián a négyessel megszerzett olimpiai aranyérmet tartom. Egy ötkarikás siker szerintem mindig is közelebb áll az ember szívéhez, de már csak azért is hatalmas eredmény volt ez a számomra, mert néhány órával korábban egyesben, az egyik esélyesként csak az utolsó lettem a döntőben - nyilatkozta a MOB Kiemelt Edző Programról készült kiadványban.

Büszke apa és nagypapa

Feleségétől, Orosz Andreától, a 27-szeres felnőtt magyar bajnok úszótól 2001-ben vált el. Közös lányukat, a kajakos Csipes Tamarát természetesen szintén edzi. Csipes Tamara már ötszörös világbajnokként utazott ki Rióba 2016-ban, ahol a női kajaknégyes tagjaként nyert aranyérmet - Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Fazekas-Zur Krisztinával.

Az olimpiai aranyérem megszerzését követő évben pedig egy unokával is megörvendeztette édesapját Tamara. Olívia, Csipes Ferenc első unokája 2017 novemberében született. Az olimpiai bajnok nagypapa pedig nemcsak büszke, de hadra fogható is, akiről a lánya egy interjúban elárulta:

- Előfordult már, hogy a futóedzés alatt nem kellett senki másra bízni a picit, mert ő addig eltologatta a babakocsit.

Ezt is szeretjük