A Mokka műsorvezetője ostobaságot mondott – A vendége jól helyre tette
Istenes László beégette magát a TV2 reggeli műsorában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Istenes Lászlóval nem először fordul elő, hogy olyasmit mond a TV2 reggeli műsorában, ami után műsorvezetőtársa vagy az egyik meghívott vendég kioktatja. Most az Ukrajna és Oroszország között kialakult félháborús helyzettel kapcsolatban tett egy olyan megjegyzést, ami miatt a meghívott szakértő helyre tette – szúrta ki a hvg.hu.

Mint ismert, a Kercsi-szorosnál történt vasárnapi incidensben ukrán tengerészek megsebesültek, mások fogságba estek. Ezt követően Ukrajnában hadiállapotot vezet be szerdától Porosenko elnök. Kijev szerint katonai agresszió történt Oroszország részéről, Moszkva viszont azt állítja, hogy ukrán provokáció történt.

Istenes László a keddi Mokkában eleve rosszul mondta ki Fedinec Csilla nevét (Fedenicnek ejtette), aki a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, Ukrajnával, Kárpátalja történetével és kisebbségi kérdésekkel foglalkozó kutató.

- Olyan ez, mint egy óvodai konfliktus, ahol nem lehet tudni, melyik gyerek kezdte, és hogy  ki kezdte egymás hajának a húzogatását. Azt ígérték, ezt majd kivizsgálják, és bizonyítékokat hoznak. Lehet már tudni biztosat, hogy igazából miért pattant ki ez a feszült helyzet? – kérdezte a tévés a szakembert, aki komoly arccal elsőként kioktatta Istenest.

istenes-laszlo-batch
Fotó: TV2

- Mivel itt igazi fegyverekkel lőnek, ezt az óvodai példát nem tartom helyénvalónak – tette helyre a műsorvezetőt, aki nem válogatta meg a szavait kellőképpen.

Nem ez az első eset, hogy Istenes László száját olyasmi hagyta el, ami műsorvezetőként ciki. 2015-ben Demcsák Zsuzsa oktatta ki, miután Istenes nem nézett utána, hogy Weisz Fanni és párja mivel szerepelt napok óta az újságok címlapján, felkészületlenségét pedig még hangoztatta is.

- Guglizhatok egész délelőtt, hogy ezt most elolvassam. Fogalmam sincs, hogy miről beszélgetünk, de nem baj, lehet, hogy így is hagyom, nem érdekes – mondta akkor Istenes László.

- Laci, néha fel kell készülni egy-egy beszélgetésre – szólt be neki erre Demcsák Zsuzsa.

Istenes László 2017 őszén sok nőt magára haragított, amikor a szőrtelenítést hanyagoló hölgyeket kritizálta. Közölte, visszataszítónak tartja, ha valaki nem szőrtelenít, egy szőrős női lábtól kirázza a hideg, az ilyen lábakhoz legyen gusztusa annak, akinek két anyja van. A műsor után kommentlavina indult.

Ezt is szeretjük