Istenes Bence 13 évvel ezelőtt így jelentkezett a Barátok köztbe: nehezen ismerni fel

Istenes Bence a Barátok közt egyik válogatójából nem került be a sorozatba, de az utolsó héten szerepelhetett a sikersorozatban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Istenes Bence a VIVA TV műsorvezetőjeként robbant be a köztudatba 2008-ban, amikor 21 esztendős volt. Olyan műsorokat vezetett, mint például az Interaktív, a Megálló, de a VIVA Comet díjátadó gála levezénylését is rábízták. 

Két és fél év után nagy lehetőséget kapott, és átigazolt az RTL Klubhoz, először a Cool TV-nél, aztán az RTL II-nél, később pedig a főcsatornán volt látható, amelynek azóta is az egyik legismertebb arca. A német X-Faktor egyik műsorvezetőjeként is kipróbálhatta magát.

Istenes Bence a Barátok közt válogatóján

Mindig is vonzotta a szereplés, derült ki 2019 júliusában az RTL Klub Fókusz című műsorában. Az egyik riportban a hazai hírességek olyan retró felvételeit keresték elő, amelyeket maga a csatorna rögzített. Bár a Barátok közt castingjait a tévénézők számára sosem teszik elérhetővé, a riport kedvéért előkutatták azt a felvételt, amelyen Istenes Bence látható, aki a sorozat egyik szerepére jelentkezett.

istenes-bence
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Ahogy a felvételen is látható, a népszerű műsorvezető teljesen másképp festett, szinte alig lehet ráismerni, a haja is hosszú volt. A Fókusznak kedd este azt mesélte, emlékei szerint 2008 környékén ment el egy szereplőválogatásra. 

- Akármennyire fura is, önszántamból mentem el erre a castingra, ki akartam magamat próbálni egy csomó mindenben, meg akkor volt bennem szerintem egy durva szereplési vágy, hogy valahol szeretném megmutatni magam. Volt egy vízióm, és valahogy el akartam oda jutni. A Barátok közt is egy opció lehetett volna, hogy ott kibontakozik a tehetségem. 

istenes-bence2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Emlékszem, egy nagyon szomorú jelenet volt, szívátültetés vagy valami hasonló. Azt is tudtam mosolyogva mondani. Az én színészetem azért is zseniális, mert a jelenettől teljesen függetlenül is tudok az arcommal játszani. Tudok mosolyogni egy ilyen jelenetben is, és ezt nagyon kevesen tudják - viccelődött a 34 éves tévés.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Barátok közt 2021. július 17-én, közel 23 év után véget ér, de mielőtt befejezték volna a forgatásokat, Istenes Bence megkereste a sorozat kreatív producerét, hogy szeretne felbukkanni a Mátyás király téren, ő pedig örömmel vette az ötletet. A szerdai részben így Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) új segítséget kap a kisboltban Istenes Bence személyében. 

- Abban zseniális a Barátok közt szerintem, hogy pontosan felmérték, miben vagyok jó, és ennek megfelelően kaptam meg a szerepemet. (…) Méltó lezárása ez a történetnek, miután előkerült a castingvideó, és mind jókat nevettünk azon, mennyire rosszul színészkedtem, és úgy éreztem, jó sztori, hogy az utolsó forgatási napok egyikén elhívtak, és kaptam egy szerepet. 

istenes-bence-baratok-kozt2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Érdekes, mert már tizenegyedik éve dolgozom az RTL-nél, de a Barátok közt stúdiójában még soha nem voltam, pedig egy ajtó választ el minket. Izgalmas volt belelátni, hogyan van berendezve, hogy veszik fel a jeleneteket. Egy teljesen más világ.

Istenes Bence kifejezett kérése volt, hogy ne magát kelljen alakítania, és olyan legyen a karakter, ami távol áll tőle. Szerinte jó, hogy annak idején nem jól sikerült a próbafelvétel, mert a színészet nem az ő terepe, a műsorvezetés az ő útja, amin 2008-ban végül el is indult. A színpad ugyanakkor mindig is vonzotta, szívesen zenél és énekel, a közeljövőben egy közös színházi estre készül párjával, Csobot Adéllal.  

A Barátok közt fiatal szívtiprói egykor és ma

Tihanyi-Tóth Csaba Novák Laci megformálójaként az 1998. október 26-án indult Barátok közt egyik kevés alapszereplőjének egyike. A kezdetekkor a fia, Novák Csaba is a Mátyás király téren élt, őt Kőváry Tamás alakította. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott ő és a sorozat többi szívtiprója, Gyetván Csaba, Kinizsi Ottó, Magyar Bálint és Bruckmann Balázs. 

Ezt is szeretjük