Hernádi Judit 17 évesen ment férjhez - Engedéllyel állhatott csak oltár elé

Hernádi Judit így emlékszik vissza első házasságára.

herndi-judit-cover-1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hernádi Juditról talán kevesen tudják, hogy nagyon fiatalon ment férjhez. Mindössze 17 éves volt, amikor a hetvenes évek elején megismerkedett egy fiúval, aki nem sokkal később oltár elé is vezette, ám ehhez engedélyt kellett kérnie a gyámhatóságtól.

- Még férjhez is mentem. 17 évesen. Akadt a színjátszókörben egy nagyon helyes, kedves fiú, ő szerette volna, ha összeházasodunk, én pedig gondoltam, miért is ne? Ugyanakkor ez számomra az önállósulást, a felnőtté válást is jelentette - idézte fel emlékeit a Nők Lapjának adott interjújában. 

Házasságuk azonban két éven belül válással ért véget, amit azonban nem úgy sikerült lezárnia, ahogyan azt szerette volna.

- Aranylakodalom nem lett a házasságunkból. Amikor bekerültem a főiskolára, egyszeriben elsimult minden bennem és körülöttem. Hirtelen megkomolyodtam. És akkor el is váltam. Méghozzá nagyon nem szépen. Az az igazság, hogy egyáltalán nem viselkedtem tisztességesen. Minden későbbi kapcsolatomat sikerült rendezetten lezárni, úgy, hogy bármikor a másik szemébe nézhessek. Ezt nem. Ez a legutóbbi időkig nyomasztott, amíg rá tudtam-mertem szánni magam egy olyan gesztusra, mellyel talán helyre tudtam hozni a dolgot - vallotta be a Jászai Mari-díjas színésznő.

Ezt is szeretjük