Híres rockzenész volt Szirtes Ági férje - Ezekben a legendás zenekarokban dobolt
Szirtes Ági szívét egy dobos rabolta el évtizedekkel ezelőtt.

szirtes-agi-cover-1
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napokban ünnepelte 62. születésnapját Szirtes Ági, aki kereken 50 éve van már a pályán. 1967 óta mintegy 100 színpadi előadásban és több tucat tévé- és játékfilmben örvendeztette meg kiváló alakításaival a nézőket, gondoljunk csak a Roncsfilmre, A koppányi aga testamentumára vagy a Falfúróra.

A Kossuth-díjas színésznő rokonai között több elismert színművészt is találhatunk: édesapja Szirtes Ádám, keresztapja pedig nem más, mint Soós Imre, az ötvenes évek tragikus sorsú tehetsége. Ami a magánéletét illeti: a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján Pálmai Zoltán vette feleségül, közös gyermekük, Pálmai Anna pedig 1984-ben született meg, akiből szintén színésznő lett.

Szirtes Ági és Pálmai Zoltán.
Szirtes Ági és Pálmai Zoltán.
Fotó: RTL Klub, Facebook/Pálmai Zoltán

Az 1954-ben született Pálmai Zoltán elismert rockzenész, a hetvenes évektől kezdődően olyan kultikus hazai együttesekben dobolt, mint a P. Mobil, az Illés, a Hobo Blues Band vagy a Beatrice, de 1996-tól Zámbó Jimmy zenekarában is játszott. 

Több évtizedes pályafutása során emellett rengeteg lemezen működött közre stúdiózenészként is: őt hallhatjuk dobolni többek között Szörényi Levente, Fenyő Miklós, Cseh Tamás és Demjén Ferenc albumain is. 

Nem sokkal lányuk megszületése után a nyolcvanas évek második felében azonban elváltak, amiről így nyilatkozott Szirtes Ági három évvel ezelőtt a Népszabadságnak adott interjújában.

- Amikor összeházasodtam, szörnyű nagy szerelem volt. A házassági ceremóniát a szigligeti templomban tartottuk, de Keszthelyen aludtunk. Ahogy mentünk az esküvő után a szállásra, az út mentén egy elütött macska szeme csillogott. Azt gondoltam, úristen, nehogy ez az én házasságomra legyen rossz jel. Az lett sajnos. Ezekben a jelekben lehet hinni, ugye? - mondta Szirtes Ági.

Ezt is szeretjük