Lorán Lenkének ez az ismert színész volt élete szerelme
Lorán Lenkét és férjét csak a halál választotta el egymástól.

loran-lenke-mtva-zih-zsolt
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vasárnap hosszú betegség után elhunyt Lorán Lenkének nem csak színészi pályafutása volt irigylésre méltó, hanem kollégájával kötött házassága is, ami öt évtizeden át tartott. 

A Jászai Mari-díjas színésznő karrierje a negyvenes években kezdődött, és még ugyanebben az évtizedben feleségül ment egy olimpiai bajnok vízilabdázóhoz, Lemhényi Dezsőhöz, házasságuk azonban nem tartott sokáig

A fiatal színésznőnek nem kellett sokáig várnia az igazi, nagybetűs szerelemre, amit a színház hozott meg számára: kollégája, Kozák László menthetetlenül beleszeretett Lorán Lenkébe, és mint egy rajongó a közönség soraiból, találkozóra hívta.

Az 1913-ban született színész megnézte A szabin nők elrablása című előadást, melynek végén egy doboz bonbont küldött neki azzal a kérdéssel, hogy megvárhatja-e őt a színház bejáratánál. Lorán Lenke gondolkodás nélkül igent mondott neki, nem sokkal később pedig össze is házasodtak.

A színészet mellett származásuk is összekötötte őket, hiszen mindketten Győr-Moson-Sopron megyében látták meg a napvilágot, emellett szilaj természetük révén is jól kiegészítették egymást. Született egy fiuk is, László, aki rendőr lett, tőle pedig egy unokája született, Emese.

Kozák László és Lorán Lenke házassága 50 boldog éven át tartott, egészen 84 éves férje 1997-ben bekövetkezett haláláig.  Vasárnap óta már mindketten az égi társulatban játszanak: Lorán Lenke vasárnap, augusztus 27-én, hosszú betegség után örökre lehunyta a szemét. 

Ezt is szeretjük