Ma 79 éves Halász Judit: a gyerekek kedvenc énekesnőjének esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

Halász Judit még a kényszerpihenő alatt sem állt meg, folyamatosan dolgozik valamin.

halász-judit-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma Halász Juditnak szól a művésznő legnépszerűbb dala, a Boldog Születésnapot, hiszen a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a mai napon ünnepli a 79. születésnapját.

Halász Judit 1942. október 7-én látta meg a napvilágot, és rögtön az érettségi után a színészet felé fordult. 1960 és 1964 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola növendéke volt, a diploma után pedig rögtön szerződtette is a Pécsi Nemzeti Színház. Alig töltött ott fél évet, amikor vendégszerepelni hívták a budapesti Vígszínházba. A következő évadot már a Víg társulati tagjaként nyitotta, és az is maradt a mai napig.

79 éves lett Halász Judit

Megszámlálhatatlan mennyiségű darab fűződik a nevéhez, valamint közel 40 filmben szerepelt. Énekesnőként is hihetetlen karrier áll a háta mögött, gyereklemezein nemzedékek nőttek fel. A pörgős munkatempó manapság is jellemzi, esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, sőt akkor is megtalálta a módját, hogyan dolgozhasson, amikor kollégái többségét kényszerpihenőre küldte a világjárvány.

- Az elmúlt másfél év is munkával telt. Aki olyan aktív, mint én, annak nincs ideje lógatni a lábát. Semmi időm nem volt a pihenésre. Az ember mindig talál valami teendőt, ha nem a szakmájában, akkor otthon. Egy lakásban, egy házban, egy családban mindig van feladat - mesélte a Best magazinnak 2021 szeptemberében.

Az nem kifejezés, hogy nem lógatta a lábát a karanténban. A Bella Figura című darabját online mutatták be, valamint egy vadonatúj albumot is készített. A vitéz, a kalóz és a nagymama címre keresztelt korongon régi klasszikusok és soha nem hallott szerzemények is helyet kaptak. Mivel a művésznő 1973 óta készít gyermeklemezeket, adott a kérdés, honnan meríti az ihletet.

- Olvasni kell, nagyon sokat olvasni, ismerni sok verset, és fontos a kommunikáció a gyerekekkel, hogy tudjuk, mivel lehet megnyerni a figyelmüket. Hiszem, hogy a mai világban is el lehet őket rángatni az okoskészülékek elől, és hogy a költészet és a zene képes erre a varázslatra. Ha az ember jól nyúl az egyes témákhoz, akkor megnyerheti magának a legfiatalabbakat is.

Az Abigél szereplői akkor és most

1978. április 14-én debütált a Magyar Televízió képernyőjén az Abigél. A négyrészes, Szabó Magda regénye alapján készült sorozat pillanatok alatt beszippantotta nézőit. A széria sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mai napig ismétlik. Képeken a szereplők akkor és most fotói.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük