A kőszívű ember fiaiban sötét hajú szépség volt: a 78 éves Béres Ilona ma Kossuth-díjas legenda

Várkonyi Zoltán A kőszívű ember fiai című filmjét 1965-ben mutatták be.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye 1869-ben jelent meg. A legendás rendező, Várkonyi Zoltán közel száz évvel később, 1964-ben forgatott belőle filmet, amit a következő évben mutattak be.

A romantikus, történelmi regény a Baradlay család történetén keresztül mutatja be az 1848-49-es forradalom és szabadságharc időszakát. Március 15-én, nemzeti ünnepünkön a köztévé mindig műsorra tűzi, nem lesz ez másként 2021-ben sem, a nézők 16:30-tól láthatják a Duna Televízió csatornáján.  

A kőszívű ember fiainak fiatal színészei egykor és ma

A főszereplők közül sokan, így Sulyok Mária (Baradlayné Mária), Major Tamás (Baradlay Kázmér), Bitskey Tibor (Baradlay Ödön), Polónyi Gyöngyi (Liedenwall Edit), Szemere Vera (Plankenhorst Antoinette) vagy Básti Lajos (Rideghváry Bence) nincsenek köztük. 

A főbb szerepekben feltűnt fiatal színművészek közül viszont néhányan mára a magyar színjátszás ikonikus alakjaivá váltak, megkapták a Jászai- és a Kossuth-díjat is. 

Béres Ilona 1964-ben végzett a Színművészetin, és még ebben az évben eljátszhatta A kőszívű ember fiai című filmben a köpönyegforgató Plankenhorst Alfonsine szerepét, akibe Baradlay Jenő szerelmes volt. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt 2020 februárjában a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal tüntette ki. 

Képes összeállításunkban megnézheted A kőszívű ember fiainak szereplőit egykor és ma, immár Kossuth-díjas legendákként. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük