Az Abigélben a gyönyörű Zsuzsanna nővért játszotta - A 73 éves Piros Ildikó ma is elbűvölő

Mutatjuk, mennyit változtak az Abigél szereplői több mint negyven év alatt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1978. április 14-én debütált a Magyar Televízió képernyőjén az Abigél. A négyrészes, Szabó Magda regénye alapján készült sorozat pillanatok alatt beszippantotta nézőit. A széria sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mai napig ismétlik.

Nem csak a történet elképesztően népszerű, a Matula Leánynevelő Intézet lakóit is könnyedén zárta szívébe a közönség. A készítők nem is válogathatták volna jobban össze a szereplőgárdát, az iskola tanulóit és pedagógusait is nagyon eltalálták.

Piros Ildikó és az Abigél szereplői

Az egyik legnépszerűbb karakter a gyönyörű és kedves Zsuzsanna nővér, akit az 1947. december 23-án született Piros Ildikó keltett életre. A színésznő 73 évesen is megőrizte szépségét, külseje alapján kevesen gondolnánk, hogy már ötszörös nagymama. 2019-ben a Fehérvár. net interjújában elárulta, hogy kora elfogadásában is Szabó Magda tanait követi, esze ágában sincs hadakozni az idő múlása ellen.

- Annyi megszívlelendő tanácsot, bölcsességet hagyott ránk, olyan csodálatos dolgokat mondott még az öregségről is, hogy őt hallgatva az ember szinte hajlamos örülni ennek az állapotnak, még akkor is, ha összetörik az arcunk. Persze, én is húzogatom az arcomat, ha belenézek a tükörbe, de - mert színész vagyok - belülről is látom magam, azt, hogy mit csinálok, mit élek át, mit gondolok, mit mutatok. Ha egy másik arcot ragasztok magamnak, elfedve a sajátomat, a közönség nem tudja, mit érzek - mesélte.

Hőn szeretett írónőjét a mai napig nem engedte el, Abigél titkai - Töredékek Szabó Magda írónő életművéből című önálló estjét is az ő írásaira építette fel.

Képes összeállításunkban nemcsak Piros Ildikót láthatod, hanem azt is, mennyit változtak az Abigél szereplői több mint negyven év alatt.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük