65 éves lett Görbe Nóra: a Linda sztárja friss fotóján szenzációsan néz ki

Görbe Nóra tudatosan éli az életét, és ma már nem akar senkinek sem megfelelni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Görbe Nóra 25 éves volt, amikor a '80-as években ikonikus sorozatával egy csapásra híres és népszerű lett: 1983-tól 1989-ig, hat évadon keresztül alakította a Linda című sorozatban Veszprémi Lindát, a rendőrlányt, akinek karaterúgásaira és sikítására mindenki emlékszik. 

Az 1956. szeptember 3-án született színésznő idén a 65. születésnapját ünnepli, ebből az alkalomból egy különleges fotósorozatot készített róla a Best magazin, amelynek a címlapján is ő látható. 

Görbe Nóra 65 éves lett

- Fura kimondani, hogy 65, mert én egyáltalán nem érzem a koromat, a külsőnk egyrészt genetikai adottság, másrészt a lelki, mentális és fizikai kondicionáltság és az egész összessége. Ez határozza meg, hogy békében vagyunk-e önmagunkkal.  

A címszereplő Görbe Nóra színésznő a Linda című tévésorozat egyik epizódjának forgatásán 1988 májusában.
A címszereplő Görbe Nóra színésznő a Linda című tévésorozat egyik epizódjának forgatásán 1988 májusában.
Fotó: MTI/Friedmann Endre

Valóban jó géneket örökölt, hiszen egyáltalán nem ősz. Balettozott, ritmikus sportgimnasztikázott és taekwondózott, és ma egy saját maga által összeállított gyakorlatsorral tartja magát fitten, de a táplálkozásra is odafigyel, főleg zöldséget eszik.  

- 18 évesen azt gondoltam, én már mindent tudok az életről, és 35 évesen még biztosabb voltam benne, pedig nem így volt. Rengeteg fájdalmon és megpróbáltatáson kellett átmennem, újra és újra összerakni magam – mondta a hetilapnak.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Ma boldog és harmonikus életet él, de hosszú évekig mások igényeit tartotta szem előtt: meg kellett felelnie a rendezők elvárásainak, aztán kétgyerekes anyaként, majd beilleszkedett egy új családba, a második párja, Péter betegsége hat küzdelmes évet hozott az életébe. Az ő elvesztése után kezdett el még tudatosabban figyelni magára, és mára sikerült egy elvárásmentes életet kialakítania.

- Szép, természetközeli környezetben lakom, és igaz barátok vesznek körül. Nem kell sehová sem rohannom, végre kiengedett a lelkem a feszességből. Már senkinek nem akarok megfelelni.

Azzal is megtanult együtt élni, hogy sokan a mai napig Lindának szólítják. Az újságokban és tévéműsorokban ritkán szerepel, csak akkor szólal meg, ha van mondanivalója. 

Több tévécsatorna is hívott különböző műsorokba, de nem mentem, mert ezek nem filmek. 

A tévéjét is elajándékozta, az asztali számítógéphez csak akkor ül, ha nagyon muszáj. Filmeket általában a telefonján néz. 

- A filmművészetet szeretem, a kamera előtt létezés számomra sosem jelentett stresszt. Ha lenne olyan szerep, ami értéket képvisel, elvállalnám, de mindenáron nem akarok szerepelni - vallotta be. 

60 fölötti magyar sztárok bikiniben

Sütő Enikő 18 évesen, a hetvenes években lett egy csapásra ismert, amikor Fabulon naptejet reklámozott. 1978-ban az olvasók az év manökenjének választották, 1989-ben pedig elindította a modelliskoláját, ami több mint harminc éve működik. A 63 éves sztár ma is szenzációsan néz ki bikiniben. Képes összeállításunkban nemcsak Sütő Enikőt láthatod bikiniben, hanem több hatvan fölötti magyar sztárt is. 

Ezt is szeretjük