Ő Gesztesi Károly 31 éves fia: a sármos Mátét a tévé képernyőjén láthatod
Gesztesi Károly legidősebb gyermeke, Gesztesi Máté évek óta meteorológusként dolgozik.

gesztesi-karoly-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gesztesi Károly legidősebb gyermeke, Gesztesi Máté a 2020 januárjában elhunyt színész első házasságában született 1990 márciusában, édesanyja Csarnóy Zsuzsanna. 

Gesztesivel osztálytársak voltak a színművészetin, a Jászai Mari-díjas színésznő sokaknak a Drága örökösök Valijaként ugrik be. 

Gesztesi Máté, az ATV meteorológusa

Egy darabig úgy tűnt, Gesztesi Máté a szülei nyomdokába lép: szerepet kapott a Duna Televízión Gézengúzok címmel 2010 őszén indult, 11 részes ifjúsági sorozatban, de az országos ismertséget a TV2 Jóban Rosszban című napi sorozata hozta meg számára, amelyben 2012 tavaszán bukkant fel. Édesapjával, Gesztesi Károllyal egy öltözőt kapott. A fiú Szentesi Gábor rezidenst, az apja Füredi Attila építészmérnököt alakította. 

Gesztesi Máté 2012 márciusában a TV2 Mokka című műsorában.
Gesztesi Máté 2012 márciusában a TV2 Mokka című műsorában.
Fotó: TV2/Mokka

Gyerekkora óta gyakran járt színházban, bepillantást nyert a kulisszák mögé is, és a színház világát a maga árnyoldalaival együtt nagyon vonzónak és érdekesnek találta.

- Nem terveztem egyáltalán, hogy színész leszek, ezt a képességet egyáltalán nem is éreztem magamban, de szerettem improvizálni. (...) Egy olyan közegben nőttem fel, ami, ahogy a szakmabeliek mondani szokták, megfertőzött - mesélte 2012-ben Joshi Bharatnak Gesztesi Máté, aki egy kaliforniai képzés során ismerkedett meg a szakmával.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gesztesi Máté 2014 októberében forgatta le az utolsó jelenetét, azért szállt ki a Jóban Rosszban sorozatából, hogy a tanulmányaira koncentráljon. 2016 márciusában az ATV időjárás-jelentőjeként mutatkozott be, azóta is néha tőle hallhatjuk, milyen időre számíthatunk. 

Gesztesi Máté az ATV időjárás-jelentésben 2022. január 24-én még szemüvegben.
Gesztesi Máté az ATV időjárás-jelentésben 2022. január 24-én még szemüvegben.
Fotó: ATV

A 31 éves fiatalember most azzal került a hírekbe, hogy vállalkozik a lézeres szemműtétre. A Blikknek azt mesélte, négyéves volt, amikor feltűnt neki, hogy nem látja a távolban lévő dolgokat, és a nagymamája észrevette, hogy nagyon közelről nézi a tévét. Később a szemüveget kontaktlencsére cserélte. 

- Ekkor minőségi változás történt az életemben, ugyanakkor így is kalandos élmények értek. Többek között előfordult, hogy a színpadon kiesett az egyik kontaktlencsém, vagy hogy egy barátommal összecseréltük a kontaktlencsénket, és egész sokáig nem értettem, vajon miért látok sokkal rosszabbul?

2021. november 2-án kontaktlencsét viselt, amikor a várható időjárásról beszélt.
2021. november 2-án kontaktlencsét viselt, amikor a várható időjárásról beszélt.
Fotó: ATV

27 évvel azt követően, hogy szemüveget kapott, úgy határozott, vállalkozik a beavatkozásra, hogy segédeszközök nélkül is élesen láthasson.

Détár Enikő és Rékasi Károly fia

Détár Enikő és Rékasi Károly 1984-től 2013-ig tartó házasságából két gyermek született: Eszter 1989-ben, Zsigmond 2001-ben látta meg a napvilágot. Ugyan színészcsaládba születtek, egyikük sem a színpadon vetette meg a lábát. 

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük