Gáspár Bea kapcsolata megváltozott Győzikével: őszintén vallott az elmúlt 5 évről
Gáspár Bea a Bea konyhája negyedik kötete kapcsán adott a Feminának interjút.
Gáspár Bea még 2017-ben lett az RTL-en futó A Konyhafőnök VIP című főzős műsor nyertese, melynek második évadjában már zsűritagként tért vissza. 2018 óta a Gáspár Bea Konyhája nevű YouTube-csatornájára tölt fel főzős videókat, a közösségi platformon több mint 22 ezer feliratkozót gyűjtött össze, de még ennél is mert nagyobbat álmodni. Első receptkönyve 2019-ben került a könyvesboltok polcaira, amely azóta további három folytatást kapott.
A héten a BOOOK Kiadó egy sajtóesemény keretében mutatta be a negyedik könyvét, amely a Bea konyhája - Családi receptek egyszerűen címet kapta. A helyszínen Sass Dániel műsorvezető kérdezte Beát a sorozat új darabjáról, illetve mi is, a Femina képviseletében feltettünk neki néhány kérdést.
Gáspár Bea: Bea konyhája 4
Győzike felesége tisztában van vele, hogy nem egy séf, éppen ezért a fine dining műfaját meghagyja a mesterszakácsoknak, inkább a klasszikus, házias ízek híve. Még nagy rajongója a török konyhának is, a lencselevest bármikor megenné.
Pontosan tudja, hogy a mai, rohanó világban nincs mindenkinek ideje több órát a konyhában állnia, így a receptgyűjtésnél fontos szempont volt, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető ételeket írjon össze, ne kelljen hozzájuk túl sok alapanyag, emellett az emberek pénztárcáját se terhelje meg túlzottan, ha el akarnak készíteni egy-egy fogást a könyvéből.
Sosem gondolta volna, hogy négy kiadvány is az ő neve alatt fut majd egyszer, de nagyon hálás, hogy így alakult az élete. Legfőbb támasza a családja, férje mindenben támogatja, sőt, a könyvei dizájnjának kialakításában is maximálisan kiveszi a részét.
- Kislánykorodban is érezted már, hogy érdekel a főzés?
- Soha nem éreztem. A gyerekekkel jött ez az egész történet, ameddig nem volt meg Evelin és Virág, addig nem nagyon főztem.
- Gondoltad volna, hogy ilyen nagy utat be fogsz járni? Mára már a brandedhez tartozik a főzés-sütés.
- Nem gondoltam volna soha, de örülök, hogy így alakult.
- Hogyan változott az emberek megítélése veled kapcsolatban, mióta megnyerted a Konyhafőnök VIP első évadát?
- Azt vettem észre, hogy aki tud főzni, ő elismer, aki viszont nem jártas a konyhában, szinte csodál. Mindig azt mondják nekem, hogy „Én úgy ennék abból, amit te főzöl!” vagy „Úgy elmennék vendégségbe hozzátok”. Szerintem nagyon pozitív irányt vett ez, ami igazán jólesik.
- Kétségtelen, hogy sok mindent elértél az utóbbi években, és ha ma már végigmész az utcán, nem a Győzike feleségeként emlegetnek, hanem Gáspár Beaként. Ez hogy változtatta meg a kapcsolatotok dinamikáját?
- Sokan úgy tartják, ha a férj és a feleség is ismert, akkor ez nem biztos, hogy tud hosszú távon működni, mert féltékenyek lesznek egymás sikereire. Nálunk ez nincs így. Ez lehet, hogy azért működik a mi kapcsolatunkban ilyen jól, mert én soha nem voltam féltékeny a romanticos Győzőre vagy a showman Győzőre, az sem zavart, hogy őt foglalkoztatták, én meg otthon voltam a gyerekekkel. Nekem ez volt a természetes.
- Miután én kerültem kicsit jobban fókuszba, ezután a Győző nem féltékeny, hanem büszke lett rám. Elismer engem és dicshimnuszokat zeng a munkásságomról és a főzéstudásomról, ez nekem pedig nagyon jólesik.
Ennyiben változott csak a kapcsolatunk dinamikája, ma már kölcsönösen el tudjuk mondani, hogy büszkék vagyunk a másikra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
- Nagyon olyan kevés ember van Magyarországon a médiában, aki már több mint húsz éve ismert, sőt, ő az egyetlen, bár ez lehet, kicsit barokkos túlzás, hogy az egyik legismertebb olyan ember, akit nullától a 99 éves korig mindenki ismer. Az ötéves ugyanúgy tudja, ki az a Gáspár Győzike, mint a 90, a 30 vagy az 50 éves. Szerintem ő a legismertebb showman. Őnála soha nem tudja senki, kivéve engemet, hogy mikor van show, és mikor nincs.
- Győzikével mi a legkedvesebb élményed, ami az ételhez is kötődik?
- Az Ázsia Expressz alatt volt egy olyan közös étkezésünk, amikor egy török családnál megszálltunk, és előtte ott kaptunk egy lecsós zöldbabot. Az maradandó élmény volt, mert nagyon éhesek voltunk. Ez egy olyan pillanat volt, amikor már minden mindegy volt, csak hadd együnk. Győző a lecsót sem szereti, de a lecsós zöldbabot egy az egyben megette. Én imádom a lecsót és a zöldbabot is, így kifejezetten örültem neki, hogy ezt tették elénk az asztalra.
- A családodban ki a legkritikusabb, ha ételekről van szó?
- Egyértelműen Győző a legkritikusabb, a második Virág, Evelinnek viszont minden jó. Virág olyan, aki közli, hogy „Már megint ilyet főztél, hát tudod, hogy ezt nem szeretem!”. Rá húsz percre viszont ezt mondja, „Szedek még belőle, mert szerintem finomra sikerült most.” Ő elsőre nem nyitott az ételre, aztán amikor megkóstolja, akkor már tetszik neki, és repetázik.
- A vejjelöltjeidnek, Attilának és Krisztiánnak meg szoktad csinálni a kedvenceiket?
- Persze, de ők hála istennek sztenderd emberek. Nagyon szeretik például a rántott húst, így ha jönnek a gyerekek vendégségbe, akkor rántott ételek és húsleves az ebéd vagy töltött káposzta. Nagyon kedvelik a sült húsokat, a krumplipürét, ilyen egyszerűbbekért rajonganak, nem kell túlragozni semmit. Nagyon szeretik még a kacsacombot is, ha tehetem, és van időm hat órát a sütőben konfitálni a kacsacombot, még akkor azt is szoktam nekik csinálni.
- Az új receptkönyvedből melyik a kedvenced?
- Az egyik desszert, az Almás álom. Kevert piskóta tésztája van, almaréteg és mascarpone réteg van rajta. Nagyon puha, mert almalét kell locsolni rá, és sokáig el is áll.
Boook Kiadó
5490 forint
Bea megmutatja, hogyan lehet BBQ pulled porkot, krém karamellt, fűszeres marokkói lencselevest vagy lazacos tésztasalátát készíteni költséghatékonyan, könnyen, gyorsan. Az ételekből pikkpakk összeállíthatunk egy teljes menüsort, de a fogások önmagukban is elegendők az asztalnál ülő szeretteink éhségének csillapítására.
Gáspár Bea szűk ruhában
Képes összeállításunkban mutatjuk, Gáspár Bea milyen karcsú volt a 2021-es Hal a tortán forgatásán, valamint további képeken nézheted meg, mennyire jól mutatnak rajta a szűk fazonú darabok.
Gáspár Bea szűk ruhája a Hal a tortánban mindenkit lehengerelt: 20 kilós fogyása után ilyen karcsú
Nézegess képeket!
Elolvasom