Gáspár Beának ez a süti lett a veszte: rengeteget evett belőle a törökországi nyaraláson
Gáspár Bea a Bea konyhája című harmadik kötetében a recepteket mellett érdekes családi sztorikat is tálal az olvasónak.

gaspar-bea-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gáspár Bea és Gáspár Győző 2005-ben indult és 2010-ben véget ért Győzike Show révén lett az ország egyik legismertebb házaspárja. Győzike felesége az elmúlt években önállóan is nagy sikert aratott a gasztronómia világában. 

2017 áprilisában megnyerte az RTL Klub A Konyhafőnök VIP című műsorát, amelynek a következő évben zsűritagja is lett, 2018-ban elindította a YouTube-on Gáspár Bea konyhája című főzős-sütős videóit, 2019-ben pedig Bea konyhája címmel megjelent az első receptes könyve. Az utóbbit azóta minden évben az ünnepek előtt egy újabb követi, 2021 október végén jött ki a harmadik.  

Gáspár Bea: Bea konyhája 3

"Találtok benn hagyományos és modern recepteket, barátoktól, fesztiválokon és külföldön tanult finomságok leírását, és konyhai praktikákat. Mindezeken keresztül láthatjátok, hogyan élünk, milyen ínyencségekkel kényeztetem a családomat, és milyen emlékek fűződnek ezekhez az ételekhez" – áll Gáspár Bea bevezetőjében. 

bea-konyhaja3

A kétgyerekes családanyának szép, de pluszkilókat okozó emlékei kötődnek a franciák híres, madeleine elnevezésű aprósüteményéhez. 

"Ezt a süteményt először sok évvel ezelőtt törökországi nyaralásunk alkalmával ettem. A reggelizőben a francia vendégek kávémellé előszeretettel fogyasztották. Gondoltam, megnézem, mi ez a kis kagyló, na ez volt a vesztem. Innentől fogva minden reggel ezt a kis kagylót ettem málnalekvárral, narancslével és kávéval" – vallotta be a kötetben. 

Gáspár Bea pajzsmirigy-alulműködés és cukorbetegség miatt az elmúlt években 30 kilót hízott, de miután tavaly gyomorszűkítő műtéten esett át, 20 kilót fogyott. Nem esett nehezére, mert csak keveset tud enni, és az is nagy könnyebbség számára, hogy szinte egész családja egyszerre váltott életmódot, azóta egészségesebben is főz. 

Gáspár Bea: Bea konyhája 3
BOOOK KIADÓ KFT.
5990 forint

Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva. A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.

Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis lasagnét. A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak.

Gáspár Bea fogyása után testhezálló ruhába bújt

Győzike felesége 2020 nyara óta 20 kilóval lett könnyebb, amit az életmódváltásnak köszönhet. Ahhoz, hogy elinduljon az egészséges és tudatos étkezés útján, a kezdőlöketet a gyomorszűkítő műtétje adta meg. A mértékletesség a lényeg nála, és ez meg is látszik az alakján. Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyire jól mutatnak rajta a szűk fazonú darabok.

Cover-fotó: TV2 Séf

Ezt is szeretjük