A Danubius Rádió műsorvezetőjeként ismertük meg - Garami Gábor 52 évesen egy festménygaléria arca lett
Garami Gáborhoz mindig is közel álltak a vizuális művészetek, leginkább a kortárs alkotások és az absztrakt festészet vonzották.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Garami Gábornak 1993-ban Rókusfalvy Pál javasolta, hogy foglalkozzon rádiózással: amikor a stúdiójában felmondott egy reklámot, kiszúrta, hogy a fiatal srácnak rádiós hangja van. Nem sokkal később már reggeli műsort vezetett a Star Rádióban, amit a Danubius és a Class FM követett, jelenleg pedig a Sláger FM műsorvezetője. 

Potyautas, avagy Gurul a Garami! címmel websorozatot is indított, amelyben ismert emberekkel beszélget autózás közben, de zenészként is ismert, saját együttese a Garami Funky Staff. Nem olyan régóta egy másik művészeti ághoz is kötődik: egy online festménygaléria arca lett. 

Garami Gábor és a festmények

- A képzőművészet mindig is vonzott, azon belül is leginkább a kortárs alkotások és az absztrakt festészet. Ezért is örültem, amikor tavaly megkeresett az Art&More project, hogy legyek az egyik márkanagykövetük. Az első festmény, amely Solymosi Miklós munkája, ösztönösen került kiválasztásra, ugyanis azt érzetem, hogy ezt a képet dinamikus jazzkompozíció inspirálta: Miles Davis zenéje jutott róla eszembe, a Tutu album nyitódala, amit fiatalkorom óta nagyon szeretek.

garami-gabor2

A középiskolában tanult műszaki rajzot, de más közvetlen kapcsolata nincs a képzőművészeti ágakkal, gyerekként sem jeleskedett egyikben sem. 

- Ezért is lenyűgöző számomra, ha valaki olajfestékkel, különböző technikával olyan valamit alkot, amit aztán a kép nézője művészetnek lát, és az érzékeit simogatja, vagy egyszerűen csak jó benne gyönyörködni. Az utóbbi időben ugyan autodidakta módon elkezdtem tanulmányozni a modern képzőművészetet, leginkább a festményeket, könyveken, kiállításokon, dokumentumfilmeken keresztül, és persze nagyon szívesen hallgatom szakértő művészettörténészek előadásait is a témában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kevesen tudják, hogy kétszer is jelentkezett a Színművészetire, de nem vették fel, amit ma már nem bán, nem a színészet az ő világa. 

- A rádiózás és a zenélés a két legnagyobb szerelmem, de persze soha nem állt távol tőlem a többi művészeti ág sem, így jött annak idején a színészkedés ötlete is. Aztán rájöttem, hogy én inkább megmaradok nézőnek, és azóta is örömmel figyelem a mozgóképeket vagy a színpadot is. Valahogy mindig a vizuális művészetek álltak a legközelebb hozzám - persze csak a zene után.

garami-gabor1

- Ha nem lehetnék rádiós vagy zenész, akkor is biztosan a rádiózás vagy a zenélés közelében dolgoznék mint hangmérnök, ügyelő vagy koncertszervező. Szeretnék mindig közel lenni az alkotó, kreatív emberekhez. De persze autót vezetni is nagyon szeretek, és kevesen tudják, hogy a rádiózás előtt képesítés nélküli tanárként iskolákban és árvaházakban is dolgoztam.

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és ma

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a reggeli műsor házigazdái napjainkban! 

Ezt is szeretjük