Kiderült, mit csinált Friderikusz Sándor az elmúlt években - Sokat fogyott is új műsorához
Friderikusz Sándor négy év után újra televíziózik. A Fókusznak elárulta, mit csinált az elmúlt években.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friderikusz Sándor hét év után visszatér az RTL Klub képernyőjére. A november elsején, vasárnap este  induló rendhagyó talk-show-ja, az Életünk története különleges időutazásra hívja a nézőket, valamint a sztárvendégeit, akik szerelmes- vagy testvérpárok lesznek. 

A televíziós legenda több évtizedes pályafutása során még sosem volt ilyen sokáig távol a képernyőtől: több mint négy éve nem látták a nézők, akik már nagyon hiányolták. Sok hamis találgatás is napvilágot látott arról, hogy mi lehet vele. 

Friderikusz Sándor új műsora

Beperelte a lapokat, amik úgy írtak róla valótlanságokat (például, hogy eladná a magyarországi ingatlanait, mert New Yorkba költözik), hogy meg sem kérdezték. Az viszont igaz volt, hogy nyáron a könyvgyűjteményének harmadát, közel négyezer kötetet elajándékozta szülővárosa, Nyíregyháza könyvtárának. Mindig is sokat jótékonykodott, de ezt sosem verte nagy dobra. 

friderikusz-sandor2
Fotó: RTL Klub

A Fókusznak azt nyilatkozta, fel sem tűnt neki, hogy négy év eltelt, nem hiányzott neki a televíziózás, és azt is elárulta, mivel töltötte az elmúlt években a napjait.

- Átaludtam, átutaztam, átéltem az egészet. Miután azt szoktam mondani, hogy nemcsak a televízióban van élet, hanem van a televízión túl is, ezért aztán nekem ez az ugyancsak természetes részem, hogy nem kell mindig szerepelni.

Egyedül lenni már gyerekként is szeretett, ez azóta sem változott. Sokat olvas, zenét hallgat, napi szinten követi a híreket és a nemzetközi televíziós műsorokat, imád késő éjszakáig sorozatokat nézni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Aztán az RTL Klubbal közösen egy olyan új televíziós formátumot találtak, amit izgalmasnak talált, és ez lázba hozta, még sportolni is elkezdett. 

- A tévéműsor előtt iszonyú sportba kezdtem, már magamat meghazudtoló mennyiséget sportoltam, mindennap lefutottam kétszer három kilométert, ami nekem ebben az életkorban már nem kis teljesítmény. 

friderikusz-sandor3
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Átállítottuk a teljes étkezésemet, tehát le kellett adnom... nem eleget. De van, amikor meg olyan jólesik nem figyelni arra, hogy az ember eszik, iszik, jól érzi magát. Én soha nem ettem egyébként nagyon sokat, de valószínűleg a rendszertelenség hozta, meg az anyagcsere lassulása, ami szintén az életkorral magyarázható, hogy oda kell figyelnem. De nem viszem túlzásba - árulta el a 62 éves sztár.

Az Életünk története - sztárpárok jövőutazása című műsor egy rendhagyó beszélgetéssorozat, amiben a meghívott vendégek időutazást tesznek a jelenből a jövőbe úgy, hogy a műsor egy-egy pontján profi maszkmesterek öregítik őket. A jövőutazásban már biztosan részt vesz Csobot Adél és Istenes Bence, illetve Nagy Ervin és Borbély Alexandra.

friderikusz-sandor
Fotó: RTL Klub

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója szerint ez a műsor igazán Friderikusz Sándornak való, az olykor felkavaró beszélgetések méltóak lesznek a visszatérő műsorvezetőhöz. A mély, olykor drámai elemeket is tartalmazó szórakoztató műsor szembesülés is lesz az elmúlással, öregedéssel, párunk elvesztésével. 

- Jópofa dolog látni két, egyébként ismert embernek az életszakaszában a következőt, meg az azt követőt. Ez egy olyanfajta időutazás, egy olyanfajta metamorfózis, ami azért nem mindennapos dolog - árulta el Friderikusz, mi vonzotta a műsorban.

Bakács Tibor egykor és ma

Bakács Tibor Settenkedő akkor lett országosan ismert, amikor a 2003-ban indult Megasztár egyik zsűritagja lett. A TV2 tehetségkutatójában három évadon keresztül értékelte a zenei tehetségeket. Kadarkai Endre Világtalálkozó című műsorában az egykori filmkritikus azt mondta, a siker és a csillogás okozta, hogy tönkrement az élete, ugyanakkor a ballépéseiért csak magát hibáztatja, ő a felelős.  

Ezt is szeretjük