Ma 64 éves Frajt Edit - A Szomszédok Mágenheim Julija visszavonultan él Szentendrén
Frajt Edit közel három évtizede Szentendrén él, nem hiányzik neki a fővárosi forgatag.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Frajt Editet az 1987-ben indult Szomszédok főszereplőjeként ismerte meg az ország: Mágenheim Juli kozmetikust, Mágenheim Julcsi (Ábel Anita) édesanyját, Mágenheim doktor (Kulka János) feleségét alakította. A forgatás alatt lett várandós, terhességét a sorozatba is beleírták, és saját lánya játszotta Mágenheim Flórát. Nicsovics Franciska ma már felnőtt nő, elmúlt harmincéves, és civil foglalkozást űz. 

A 64 éves színésznő a Szomszédok után sokat játszott színházakban, de három éve visszavonult, és már csak néhány szinkronmunkát vállal el. A Szulejmánban ő adta a hangját a címszereplő édesanyjának, a Tudorok című sorozatban pedig Aragóniai Katalinnak.

Frajt Edit 27 éve Szentendrén él, és nem hiányzik neki Budapest nyüzsgő forgataga - mesélte 2019 májusában a köztévé Ridikül című műsorában. A vidékre költözést azóta sem bánta meg, szentendrei otthonát el nem cserélné. 

- A belvárosban születtem, és ott is éltem egészen 28 éves koromig. Amikor odaköltöztem a páromhoz, átmentem a Duna másik oldalára. Az Orbán-hegyen laktunk egészen addig, amíg 1991-ben nem játszottam Gyulán, a Várszínházban: béreltünk egy házat, velem volt a kislányom és az édesanyám, hogy vigyázzon rá, mert én délelőtt meg este is próbáltam, valamint a férjem előző házasságából származó gyermekek is, ők mindig elkísértek próbára. Annyira harmonikus volt, és más léptékű, mint Budapest, pillanatok alatt bejártunk mindent - árulta el az okát, miért döntöttek úgy, hogy elköltöznek Budapestről.

frajt-edit-2019
Fotó: MTVA/Ridikül

- Gimnazista koromban nagyon sokat kirándultam Szentendrére, a Színművészeti Főiskola alatt játszottunk a Szentendrei Játékokon, és fantasztikus hangulata volt a városnak! Miután hazajöttünk Gyuláról, első körben rögtön itt néztünk új otthon után, és meg is találtuk azt a helyet, ahova később költöztünk. Egy nagyon édes hely volt, a Bükkös-patak partján egy nyolc házból álló kis lakópark, ahol hét évig éltünk, aztán eladtuk, és vettünk egy nagyon szép telket, ahol építkeztünk. Ennek még ma sincs vége, de egyszer befejeződik. Hihetetlen, a férjem mennyit dolgozott rajta, nem is csodálom, hogy időnként belefárad, akkor kis szünetet tart, aztán később folytatja. 

Frajt Edit azt monda, a kislánya négyéves volt, amikor Szentendrére költöztek. Fontos szempont volt, hogy Budapest közelében maradjanak, mert ő a fővárosban dolgozott, de az is, hogy Franciskának jó óvodát, iskolát találjanak, ami Szentendrén sikerült is. Fontosnak tartja, hogy itt a szomszédok odafigyelnek egymásra, az egyik szomszédjukba például a barátaik éppen miattuk költöztek oda.

frajt-edit
Fotó: MTVA/Ridikül

A színésznő régebben Szentendre kulturális életéből is kivette a részét, ma már inkább külső szemlélő. Imádja, hogy nagy kertje van, szívesen kertészkedik a lányával. 

Semmi pénzért el nem mennék innen. Imádok otthon lenni! 

- A nagy kertben szinte soha nem fogy el a munka, azt csak abbahagyni lehet, befejezni nem. A lányom tavasszal rengeteg rózsatövet vett, azt ültette, nekem nagy kedvencem a futómuskátli és a futópetúnia is. A kertészkedést azért is szeretem, mert az agymosás, feltöltődés és alkotás is egyben, hiszen mindent megtervezel, variálod a színeket, a végén pedig gyönyörködsz benne. Jó levegőn vagy, kicsit mozogsz is, teljesen felfrissít - mesélte a nézőknek. 

A Szomszédok színészei egykor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan változtak a Szomszédok férfi főszereplői az elmúlt évtizedek alatt.

Ezt is szeretjük