49 évesen hozta világra kislányát a magyar sztár: kalandos életéből színdarab készül

Fejős Éva önéletrajzi ihletésű könyvéből most színdarab készül, amit októberben mutatnak be.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fejős Éva 2017 januárjában, 49 évesen hozta világra a kislányát. Babavárásának történetével számos nő reménye és példaképe lett: sokat tett azért, hogy hazánkban kevésbé számítson tabunak, ha egy nő negyven fölött vág bele a családalapításba. 

A népszerű írónő életének erről a szakaszáról most színdarab született, amelyben Gubík Ági alakítja majd. A humoros, szórakoztató, izgalmas előadás alapját a Bébi. Bumm! című könyv adja, a színésznő lelkesen készül a kihívásra.

Fejős Éva: Bébi. Bumm!

Fejős Évát meglepte, hogy számos izgalmas, egzotikus helyszínen játszódó regénye közül éppen saját életének ezt a szakaszát és a Bébi. Bumm! című könyvét szeretné színdarabbá átdolgozni a Bánfalvy Stúdió rendezője.

fejos-eva

- Amikor találkoztam Horváth Csabával, azt állította, hogy az életem szerinte van olyan izgalmas, mint egy regény, és ő kifejezetten a Bébi. Bumm!-ra gondolt, amiben a kései gyerekvállalásomról mesélek. Bár sok olvasóm osztotta és osztja meg velem azóta is a saját történetét, akár kései, akár korai, akár halogatós gyermekvállalásról vagy éppen reményekről van szó, mégis meglepődtem, hogy a meglehetősen izgalmas, sokszor egzotikus és mégis életszagú könyveim közül ez keltette fel az érdeklődését.

Természetesen örült a megkeresésnek, és hatalmas feladatnak tartja, hogy egy egyszemélyes darabnak álmodta meg a rendező a történetet. 

- Drukkolok Gubík Áginak, mert a hétköznapi életben sem egyszerű Fejős Évának lenni, a fejemben élő rengeteg regénykarakterrel, akik időnként beszélnek is hozzám, hát még a színpadon. Mellette persze az sem mindegy, hogy egy

olyan érzékeny témát fog meg, amiről mindenkinek megvan a markáns véleménye, akár érinti őt vagy bármelyik szerettét a dolog, akár nem

- tette hozzá az írónő, aki izgatottan várja a Hatszín Teátrumban az október 14-i bemutatót.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Gubík Ági boldogan vállalta Fejős Éva szerepét, hiszen ismerte és végigkövette kislánya, Linda születésének történetét. 

- A felkérésnek pedig igazán örültem, mert jó a téma, az alapanyag. Kihívás is lesz, mert ugyan játszottam már monodrámát, de ebben a mostaniban sok karakter bőrébe kell bújnom, nagyon sok élethelyzetet kell létrehozni, és ez igazán izgalmassá teszi a feladatot. Nőies, humoros, életszerű és kicsit szexi is lesz a könyv alapján készült előadás, amely sok embert szólít meg, hiszen sokan vannak, akik csak később jönnek rá, hogy szeretnének gyereket.

gubik-agi
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

A Bébi. Bumm! előadást életre hívó Bánfalvy Stúdió rendezője, Horváth Csaba szerint Éva története igazi sikersztori, ezért is szerette volna színpadra állítani.

- Régóta kerestünk egy olyan kortárs hazai szerzőt, aki meg tudja szólítani a széles közönséget. Éva pályáját végigolvasva kiderült, ő egy igazi "selfmade woman", aki gyerekkori álmát valósította meg a könyveivel, a saját kiadójával, és így vált, ahogy mondani szokták, önerejéből sikeressé. Ahogyan ő írta a Bébi. Bumm!-ban: „Azzal tisztában voltam, hogy nagyon komoly teremtő erővel rendelkezem.” Ezt én is így látom. Így született az ötlet, hogy az ő könyvét dolgozzuk át.

Oszvald Marika nagymama lett

A televíziós riporterként dolgozó Krisztina tíz éve próbálkozott azzal, hogy teherbe essen, végül a 11. lombikprogram lett sikeres.

Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres

Oszvald Marika lánya, Hídvégi Krisztina május elején adott életet első gyermekének. Tíz éve próbálkozik, hogy anya lehessen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük