Íme Esztergályos Cecília hatodik férje: Péterrel 37 éve imádják egymást

Esztergályos Cecília és férje szavak nélkül értik egymást, Péter a legnagyobb támasza a színésznőnek.

esztergályos-cecília-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Esztergályos Cecília a magyar tévénézők szívébe a Família Kft. Ágicájaként lopta be magát. 1991-től nyolc éven át alakította Szép Károly hitvesét az ország legnépszerűbb szituációs komédiájában. Már feleségként öltötte magára a szerepet. 1985-ben, egyéves ismeretség után mondta ki a boldogító igent férjének, dr. Fonyódi Péter pszichológusnak.

Sok hódoló állt sorban érte, mielőtt 1984-ben megismerte volna azt, aki számára a nagy Ő. Bár sokakat elutasított, férje előtt öten levették a lábáról, összesen hat alkalommal állt az anyakönyvvezető elé. Általában a kollégáival találtak egymásra egy-egy közös munka során. Korábban elárulta, ha valaki a színpadon kimondta neki a szeretlek szót, azzal még aznap összebútorozott.

 Esztergályos Cecília és férje, Péter

A mai napig nem tudja, miért ostromolták annyian, abban viszont biztos, hogy Péter az igazi számára. Kapcsolatukat az utóbbi két év hatalmas próbatétel elé állította. A színésznőt 2020 szeptemberében egy előadás közben baleset érte: a Sári bíró című darabban játszott, a meghajlásnál túlságosan mélyre hajolt, hogy elvegyen egy csokor virágot, és a mozdulat közben kiugrott a csípője.

esztergályos-1
Fotó: TV2/Tények Plusz

Operációval állították helyre, és miután kijött a kórházból, mindent a férje csinált meg helyette. A vásárlástól a teregetésig, az összes feladat Péterre hárult.

- Ilyenkor derül ki, ha valaki kiesik egy csapatból, hogyan helyettesíti az egy személy a két személyt. Mivel Cili olyan aktív, amilyen, azt is szerette volna, hogy úgy csináljam az egészet, mintha ő csinálná - emlékezett vissza a férfi a Tények Plusznak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy ilyen hosszú ideje tartó házasság esetében nem csak az a mondás érvényesül, hogy a felek fél szavakból is megértik egymást. Péternek gyakran elég, ha csak ránéz a feleségére, már tudja, milyen kedve van, hogyan szólítsa meg. Ez a lábadozás során különösen jól jött.

esztergályos-3
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Ha olyan kondiban van, amilyenben szokott, akkor jó, ha viccelődünk. Amikor látom, hogy nincs értelme a vigasztalásnak, akkor nem teszem, úgysem tudok mit mondani. Ő is tudja ilyenkor, hogy ez felesleges próbálkozás lenne.  

50 éve házas magyar sztárok

Képes összeállításunkban olyan színművészeket mutatunk, akik több mint ötven éve élnek boldog házasságban. Gálvölgyi János, Balázs Péter vagy Baranyi László is ugyanazt az embert szeretik már fél évszázada.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük