Gálvölgyi János és felesége 50 éve házasok - Juditba egy darab próbáin szeretett bele
Gálvölgyi János és legendás színészeink, akik több mint ötven éve élnek boldog házasságban.

galvolgyi-janos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János egy színdarabnak köszönheti feleségét, Juditot. Gács Judittal 1966-ban együtt játszottak az Amatőr Színjátszó Társulatban, amellyel a Szkéné Színházban Görgey Gábor Ötórai tea című darabját mutatták be. Gálvölgyi kettős szerepben a férjet és a fiút, Gács Judit pedig a feleséget és az anyát alakította.

A színész ekkor mindössze 18 éves volt. Bár a híres bűvész, Rodolfo (polgári nevén Gács Rezső) lányának eleinte nem igazán tetszett udvarlója, idővel egymásba szerettek. 

50 éves házas magyar színészek

- Összehaverkodtunk, és anélkül, hogy észrevettem volna, János, a maga félszeg módján udvarolni kezdett. Ő 18 éves volt, tehát szinte kamasz gyereknek számított a szememben, én pedig már húsz, tehát érett nőnek éreztem magam - mesélte 2016-ban a Nők Lapjának Gálvölgyi Judit, aki felvette a férje vezetéknevét.

galvölgyi-janos-felesege
Fotó: Facebook/Csézy/GrafPictures

- János sok minden volt, csak nem a zsánerem. Én a nálam idősebb, marcona férfiakat szeretem, hát János nem volt nagyon olyan, és szerintem most sem az. Nem volt szerelem első látásra, az csak később alakult ki - ezt már az Egyedül nem megy, avagy minden sikeres férfi mögött egy nő áll című interjúkötetben árulta el. 

Ötévnyi udvarlás után Gálvölgyi János 1971-ben vette feleségül Juditot, amikorra otthont és egzisztenciát tudott felmutatni. Két lányuk született, Eszter 1973-ban, Dóra 1975-ben. Az előbbi Simonnal, az utóbbi Ádámmal és Dániellel ajándékozta meg a szüleit.

A sztárpár Csézyt is megihlette: 2018-ban az énekesnő Szabad-e hinnem még című dalához készült klipben, amelyben öt generáció szerelmét mutatják be a fiataloktól az idősekig, Gálvölgyi János és Judit is szerepelnek. 

Képes összeállításunkban olyan színművészeket mutatunk, akik több mint ötven éve élnek boldog házasságban. 

 Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük