70 éves lett Eszményi Viktória: ma így néz ki az 1972-es Táncdalfesztivál énekesnője
Eszményi Viktóriát nem viselte meg, hogy hetvenéves lett, jóban van az idő múlásával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eszményi Viktória az 1972-es Ki mit tud?-on countrydalokat énekelve tűnt fel, ekkor figyelt fel rá Bergendy István, aki felkérte, vegyen részt a turnéjukon. 1981-ben Vidéki lány vagyok című dalával aratott nagy sikert a Táncdalfesztiválon. Még ugyanebben az évben megjelent első szólóalbuma, ami az Eszményi címet viselte. 

Az 1951. június 14-én, Balassagyarmaton született énekesnő kerek, 70. születésnapját az elmúlt hétvégén ünnepelte szerettei körében. Eleinte szűkebb, családi körben, 25 fővel tervezett, de végül a barátokkal duplájára nőtt a résztvevők száma. 

Eszményi Viktória 70 éves lett

- Nem meglepetésbuli volt, de részben mégis. Szombaton öt órakor kezdődött. A húgom Németországban él, és szólt a lánya, az én kis unokahúgom, aki már Magyarországon él, hogy jöjjek be a házba, mert valamit nem találnak. Bementem, és ott volt a húgom a párjával. Nagyon meghatódtunk! Aztán elindult a dínomdánom - mesélte a Mokka riporterének, aki Balatonkenesén, a nyaralójukban látogatta meg.  

Eszményi Viktória táncdalénekesnő 1980 szeptemberében.
Eszményi Viktória táncdalénekesnő 1980 szeptemberében.
Fotó: MTI/Záray Péter

A legendás énekesnőt nem viselte meg az idő múlása. Igyekszik egészségesen élni, nagyon szereti a gyógynövényeket, azokból a teakeverékeket maga állítja össze. Általában évente egyszer végez egy tisztítókúrát is, aminek fontos eleme a tea, és ebben az időszakban nem eszik kenyérféléket sem. 

Engem a 30, a 40, az 50 és a 60 se viselt meg.

eszmenyi-viktoria-2021
Fotó: TV2/Mokka

- Annyi minden történik az ember életében, és olyan sok szép, illetve sok nem szép megoldandó. De hát végül is azért jöttünk erre a világra, hogy a feladatokat oldjuk meg, és minden egyes nehézséget átvészelve újuljunk meg! Úgy gondolom, hogy a sok mindentől, ami történt velem, több vagyok. Az idő múlásával nagyon jóban vagyok - vallotta be. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Férjével, Heilig Gáborral 45 éve boldogok együtt. Az első szerzemény, amit a párja írt számára, az Üres egy hely volt 1976-ban, első közös duett-rádiófelvételük Ha megkérdeznéd címmel 1979-ben készült el. 1983-ban házasodtak össze, egy fiuk született, Tamás szintén zenész lett. Arról is beszélt, minek köszönhető, hogy évtizedek óta boldog a házasságuk.  

- Gabi skorpió, én ikrek vagyok, Gabi csöndes, egy zárt személyiség, én pedig egy beszédes, nyitott, vidékről származott ember vagyok, kertészkedek, főzök - de szerintem ő ezt nagyon kedveli. 

2014-ben az RTL Klub Szombat Esti Láz című műsorában szerepeltek férjével.
2014-ben az RTL Klub Szombat Esti Láz című műsorában szerepeltek férjével.
Fotó: RTL Klub

- Az évek sokat számítanak. Ő is sokat turnézott külföldön, én is, és sokszor féltettek bennünket, nehogy szétmenjünk, de bennünket ez inkább összekovácsolt. Nagyon nyüzsgő életet éltünk, aztán amikor megszületett Tamás, ez megváltozott. Ahogy építkezett az életünk, úgy kovácsolódtunk össze. Nem mondom, hogy nálunk nem voltak problémák, vagy nem lesznek, de megoldottuk. Sokat számít, hogyan oldjuk meg azt a helyzetet, amiben probléma, gond van.  

Esztergályos Cecília smink nélkül

A színésznő a színpadon és a kamera előtt mindig talpig sminkben volt látható, de arcbőrét mindig gondosan ápolta. Akkor sem esik kétségbe, ha nem jut el a kozmetikába vagy a fodrászhoz. A Facebook-oldalára kiposztolt smink nélküli képét, ahol hajcsavarókkal a fején látható, elhalmozták bókokkal.

Ezt is szeretjük