Ebergényi Réka világhírű szupermodell volt: ma kétgyerekes anyukaként éli napjait

Ebergényi Réka sikeres modellkarrierjének intett búcsút az anyaságért, de nem bánja.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebergényi Réka viszonylag későn, 21 évesen került be a modellek világába, majd gyorsan a csúcsra ért, és világhírű modell lett. Volt a Lancome arca, dolgozott például a Rolexnek, és 2002-ben ő volt az első magyar lány, aki végigvonult a kifutón a Victoria's Secret legendás fehérneműs divatbemutatóján.

A 2021 júniusában 40. születésnapját ünneplő sztár félretette elképesztően sikeres modellkarrierjét, és kétgyermekes édesanyaként boldogabb, mint valaha. Második gyermeke kilenchetes. 

Ebergényi Réka szupermodell kétgyerekes anya lett

Ebergényi Réka 2012-ben első gyermeke nemét a Fókusz kamerája előtt tudta meg, az egykori szupermodell most pedig, nyolc évvel később, már kétgyermekes anyukaként adott online interjút az RTL Klub műsorának.

Holland származású párjával Londonban telepedett le, Alba Rose itt született február végén. Egy nyolcéves nővére van, Mara, aki 2012 decemberében látta meg a napvilágot, és sírva fakadt örömében, amikor megtudta, hogy kis testvére születik. Az Alba név kiválasztásakor Ebergényi Réka számára fontos volt, hogy jól hangozzon a Marával, és magyarul is lehessen anyakönyveztetni. 

- Megszületett Alba, és eszem ágában sincs sürgetni, minden percet élvezek vele. Ha hat hónapig az ágyban kell ülnöm szoptatós melltartóban, akkor azt fogom csinálni, és nem várom, hogy könnyebbek legyenek az éjszakák, mert az életemet úgyis visszakapom, de őt nem.  

ebergenyi-reka-batch
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Reggel négykor történtek az események, hatkor hívtuk a párom öccsét, hogy jöjjön vigyázni Marára, hétkor bent voltam a kórházban, 7:20-kor már a medencében, és 11:25-kor kint volt a baba, és este hétkor már itthon voltam vacsorázni - mesélte az apás szülésről, amelynek során egy erre kialakított kádban hozta világra második gyermekét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az egykori szupermodell számtalan címlapon szerepelt, rengeteg fotózáson vett részt, de első gyermeke születése miatt félretette a modellkedést, otthagyta a nyüzsgő világvárost, New Yorkot, és visszaköltözött Európába. Eredetileg azt tervezte, csak szünetet tart a karrierjében, ám ez végül nem így lett. 

- A szünet hosszúra sikerült, szerettem volna visszatérni, de ez már nagyon döcögősen ment, a munkák nem voltak olyan izgalmasak. Ha ilyen sok idő kiesik egy modell életében, akkor ezt nehéz visszaépíteni, pláne, hogy ekkora konkurencia van.  

Ebergényi Réka közel két éve nem járt szülőhazájában, de nagyon reméli, hogy idén nyáron pár hétre ellátogathat Magyarországra.

- Fontos lenne, hogy a gyerekek beszéljenek magyarul. Marának volt magyartanára, járt hozzánk. Tudom, azt gondolják az emberek, hogy miért nem az anyja tanítja magyarul, de ez egy elég nehéz feladat, mert ha itthon kommunikálunk, az automatikusan angolul történik, és nekem hatalmas feladat, hogy a páromhoz angolul, Marához meg magyarul beszéljek, és állandóan fordítsak - vallotta be a kétgyerekes édesanya.

A '80-as évek manökenjei így festenek most

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a '80-as évek híres magyar modelljei. Akkor és most fotókon Pataki Ági, Liener Márta vagy Sütő Enikő.

Ezt is szeretjük