Csuja Imre sok kínszenvedéssel fogyott le - Vékonyan viszont nem kellett a rendezőknek
Csuja Imre a pályája elején sokat küzdött a felesleges kilókkal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csuja Imre számtalan szereppel lopta be magát a közönség szívébe. Ki az Üvegtigris Csokijaként rajong érte, mások Pajkaszeg dörzsölt polgármestereként szerették meg igazán A mi kis falunkban, míg olyanok is akadnak, akiket a színházban nyűgözött le, vagy önálló estjein varázsolt el versmondásával.

Ugyan már ötévesen is Hajdúnánás ügyeletes színészpalántája volt, az ország 2001-ben ismerte meg a nevét Rudolf Péter és Kapitány Iván filmjében, az Üvegtigrisben. Ezután olyan ikonikus figurák bőrébe bújt, mint a Magyar Vándor Batu kánja vagy a Valami Amerika 2 Bala nevű gengsztere.

Csuja Imre fogyókúrája

Bár a színpadon több drámai szerepet alakít, filmes és sorozatbéli karaktereit inkább a humor jellemzi: az általa alakított figurák általában köpcös, jó kedélyű emberek. 

csuja imre a mi kis falunkban
Fotó: RTL Klub/A mi kis falunk

Sokan nem is gondolnák róla, hogy karrierje kezdetén nem teljesen békült ki ezzel a szerepkörrel, mindent megtett annak érdekében, hogy leadja magáról a felesleges kilókat.

- Sokat kínlódtam a pályám elején a fogyókúrával, azzal, hogy hízékony voltam. Nagyon sokat kellett vele foglalkoznom, tettem is érte elég sokat, de valahogy sohasem a vékony Csuját keresték. Ahogy elengedtem ezt a problémát, elkezdték hívni a köpcös Csuját vagy a kövér Csuját. Onnantól kezdve tényleg meglódult a pályám, jó szerepeket kaptam, és játszottam ezzel az alkattal. Valahogy, ha kellett egy kövér, elfogadható színész, akkor engem hívtak - emlékezett vissza a TÜKÖR című műsorban.

Azt is elárulta az adás háziasszonyának, Péterfi Juditnak, hogy a Színművészetin is volt egy időszak, amikor megkérdőjelezte azt, hogy van-e helye a szakmában.

- Amikor kész voltam egy jelenettel - az egy folyamat, ahogy épül föl az ember meg a jelenet - egyszerűen jött egy olyan halálos ijedelem, arra nézve, hogy tudom-e ezt folytatni. Nem lehet, hogy itt kimerült a tehetségem? Hetekre megijedtem, aztán gyorsan elfoglaltam magam egy következő jelenettel, de ez így ment két-három évig.

A mi kis falunk Matyija 

A sorozatban Molnár Áron egy kelekótya, a kocsmát gyakran látogató közmunkást alakít. A törött szemüveges Matyi esetlen, de végtelenül szerethető figura, sokak kedvence. A 33 éves színész a valóságban igazi sármőr.

Ezt is szeretjük