Meglepő, de Csonka András a Ding-dong sikerét Vágó Istvánnak is köszönheti
Csonka András elárulta, hogy a Ding-dong nem lehetett volna a nagy slágere, ha nincs Vágó István.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csonka András 1990-ben végezte el a színművészetit, egy évvel később pedig az egész ország megismerte a Família Kft. című sorozatnak köszönhetően, amelyben Picit alakította - sokan így is becézik az 55 éves sztárt.

 Műsorvezetőként is ismert, 11 évig vezette az RTL Klub Reggeli című műsorát. Énekesként is nagy a rajongótábora, pedig csak két slágere van, és egyik sem igazából az övé - árulta el a Spektrum Home csatornán vasárnaponként jelentkező NőComment! című talk-show-ban.

Csonka András és a Ding-dong

- Az első lemezem bevezető- és egyben húzódala az Állj meg kislány. A sikerének köszönhető, hogy lett aztán a Ding-dong. Lehet viccelődni, de a Ding-dong 1975-ben, az ABBA után egy évvel megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Egy holland együttes, a Teach-In adta elő, egy vezető dal volt. Csak az a bűne, hogy ilyen primitív a címe. 

Első lemeze, az Egy pici szerelem a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek legnagyobb slágereinek feldolgozásával, amit ifj. Malek Miklós vezényelt le, 1997-ben jelent meg. 2003-ig további három lemeze jött ki, köztük 2001-ben a Ding-dong.

- Gyerekkoromban emlékeztem erre a dalra, csak aztán eltűnt pár évre. Amikor a lemezemre válogattunk dalokat, azt gondoltam, lehetne egy külföldi szám is, és emlékeztem a Ding-dongra. Nehogy azt gondold, hogy könnyen megtaláltam. Külföldön a lemezboltokban le van fóliázva, nem lehet belehallgatni, és 1600 féle Ding-dong-dal van. 

csonka-andras
Fotó: TMC

- Abban az időben Vágó István a Magyar Televízió kommentátora volt az Eurovíziós Dalfesztiválokon, és egyszer meghívott magukhoz kávézni. Néztem a privát lemeztárát, ott találtam meg az Eurovíziós Dalfesztiválok között a Ding-dongot, és megkértem, tegyük be. Tehát Vágó Istvánnak is köszönhető, hogy ez így alakult. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerinte a dal kultikussá válásában az is szerepet játszott, hogy bizonyos emberek megosztóvá tették, elkezdték cikizni, a mai világban pedig ez is reklám. 

- Engem csak az idegesített, amikor próbálták páran áttolni nagyon ciki, gagyi, mulatós zenébe. Ezt azért kikérem magamnak. Nem magam, hanem ifj. Malek Miklós miatt, akinek köszönhető, hogy ez a dal ilyen lett, mert ő hangszerelte újjá. Ez popzene, nem mulatós. 

Csonka András otthona 

A színész gyönyörű lakásban éli mindennapjait, ráadásul még a környezete is impozáns, ugyanis otthona a Naphegyen található, ahonnan egész Buda látképe elénk tárul. Te is megnézheted, milyen impozáns kilátásban gyönyörködhet nap mint nap. 

Ezt is szeretjük