Csollány Szilveszter családja az utcára kerülhet: Orbán Viktortól is segítséget kért az özvegye
Csollány Szilveszter özvegye nem tudja egyedül fizetni a soproni házukra felvett hitel törlesztőrészleteit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2022. január 24-én, 51 évesen elhunyt Csollány Szilveszter özvegye egy ideig még tudta házuk törlesztőrészleteit fizetni, ám a hitelt egyedül már nem bírja. 

Judit, aki két lányt szült az olimpiai bajnok sportolónak, a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget - írja a Blikk

Csollány Szilveszter özvegye

Csollány Szilveszter a kilencvenes években Európa- és világbajnokságot is nyert, 2000-ben pedig a sydney-i olimpián aranyérmet szerzett. Miután befejezte az aktív versenyzést, a tornász Magyarországon nem tudott megélni, 2018-ban azt mesélte, külföldön pultosként és edzőként is dolgozott. Szerepelt A Konyhafőnök VIP első, 2017-es évadában, 2020-ban pedig a TV2 Exatlon Hungary című reality vetélkedőjének második évadában. 

csollany-szilveszter
Fotó: TV2

Évekkel ezelőtt feleségével, Judittal hitelt vettek fel a soproni házukra. Amíg élt, tudták fizetni a törlesztőrészleteket, az özvegy férje halála után is tudott egy darabig törleszteni, ám két tinédzser lány anyjaként a megemelkedett kamatok, az infláció és az energiaárak miatt nem boldogul egyedül, ezért segítséget kért. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel. Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt. (…) Átérezzük az özvegy gondját, de - sajnos - mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk - mondta a napilapnak Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke.

A Magyar Tornaszövetség úgy próbál segíteni az özvegynek, hogy levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, ha tudnak, adjanak valamennyi pénzt Csollány családjának. 

Magyar sztárok, akik 2022-ben hunytak el

Képes összeállításunkban azokra a magyar sztárokra emlékezünk, akiket 2022-ben az egész ország gyászolt.

Ezt is szeretjük