Kucsera Gábor kétkezi munkára váltott: ez a civil foglalkozása

Kucsera Gábort világbajnok kajakozóként ismerte meg az ország. Ma már nem a versenysportnak, hanem civil hivatásának él.

kucsera-gabor-coverkep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kucsera Gábor nevét mindenki ismeri a sportszakma berkein belül. A kajak-kenu-világbajnokságokon 2005 és 2009 között két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett kajak páros 500, illetve 1000 méteren. A 2008-as pekingi olimpián Kammerer Zoltánnal két negyedik helyet szereztek.

A Szakmák Olimpiáján huszonhét fiatal szakember képviselte Magyarországot, köztük pedig megjelent a sztár is. Ezen a megmérettetésen a civil foglalkozást végzők csaptak össze egymással, bemutatva, hogy ki miben tehetséges. Kucsera Gábor az asztalosszakma szépségeit tanulja, erről beszélt a Storynak.

Kucsera Gábor civil foglalkozása

A sportoló szerint a szakmaválasztás a mai világban sokszor nem egy egész életre szól. 

- A pandémia alatt ahelyett, hogy új kerti bútorokat vettünk volna, inkább felújítottam a régieket. Innen jött az asztalosszakma iránti szerelem. Eljutottam oda, hogy lett egy saját műhelyem saját csapattal, és jött a vágy, hogy ha már ezt csinálom, és ezt a céget vezetem, értsem is a szakmát. 

Sokat tanul annak érdekében, hogy bebizonyítsa, igenis ért az asztalosmunkához, és kiemelkedőt tud benne alkotni. 

- Az iskola mellett a mindennapokban, a gyakorlatban tanulom a legtöbbet, csatlakozom én is a srácokhoz a műhelyben, amikor a cégvezetés mellett van erre időm. Velük gyakorlok, nézem azokat a dolgokat, feladatokat, amiket el kell sajátítsak.

Bálint Antónia foglalkozása

Miután 22 évesen megnyerte a Miss Hungaryt, Bálint Antóniát egy ország ismerte meg. Szépségkirálynőként pillantok alatt híres lett: tévéműsorokban, magazinokban és plakátokon szerepelt. A hirtelen jött népszerűség azonban hamar szertefoszlott. Bár úgy gondolta, azzal, hogy a fejére került a korona, a karrierje is beindul a szépségiparban, ez nem így történt.

Cover-kép: TV2/Farm VIP

Ezt is szeretjük