Csernus Imre 55 éves korára nagyon megváltozott: 10 éve vidéken él
Csernus Imre megújulásra és új kihívásokra vágyott, amikor az élet több területén is váltott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csernus Imre a VIASAT3 csatornán sugárzott Bevállalja? című műsorral lett az ország "kiabálós" pszichiátere. Azóta rengeteget változott, hazánk leghíresebb pszichiátere nemcsak a fővárosi nyüzsgést hagyta maga mögött, hanem az egyéni terápiákkal is felhagyott.

Az 55 éves híresség több mint tíz éve költözött az Eger városától nem messze található, kevesebb mint kétezer fős településre, Noszvajra.

Csernus Imre Noszvajon él már tíz éve

A Best magazinnak azt mesélte, megújulásra vágyott, az orvoslás sem adott már neki sok újat, szeretett volna más dolgokat kipróbálni. A vendéglátásra esett a választása, mert folyamatos megújulást ad, és az egy teljesen ismeretlen terület volt számára, semmit nem tudott rutinból csinálni.

- Persze nem akarom és nem is tudom megtagadni a múltamat, de már nem érdekel a hírnév. Fiatal orvosként még hiú voltam, dübörgött az egóm, de rájöttem, hogy ez zsákutca. Szeretem megtapasztalni, hogy milyen az, amikor emberből vagyok.

Csernus Imre, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet pszichiátereként, a MAGADÉRT Drogmentességet Védő Alapítvány vezetőjeként 2004 májusában.
Csernus Imre, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet pszichiátereként, a MAGADÉRT Drogmentességet Védő Alapítvány vezetőjeként 2004 májusában.
Fotó: MTI/Sándor Katalin

- Éppen ezért az itt dolgozókra sem beosztottként tekintek, sokkal inkább kollégaként, munkatársként és legfőképpen emberként. Egy asztalnál eszem velük, beállok mosogatni, törölgetni, és ha arra van szükség, akkor vécét pucolni. A csapat mindennél fontosabb! – árulta el a hetilapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ma már nincsenek nagyra törő álmai sem, de a vágyait és a céljait megpróbálja megvalósítani. Az emberek hülyeségein sem idegesíti fel magát, elfogadta, hogy sokfélék vagyunk. Meg nem oldott félelmei sincsenek, ehhez a 2019-es év is nagyban hozzájárult: az év januárjában egy tumort találtak az állkapcsán, amiről kiderült, jóindulatú elváltozás.

- Amikor észrevettem a daganatot, elkezdtem komolyabb önvizsgálatot folytatni, hisz tudtam, hogy a betegségem lelki eredetű. Még a műtét előtt felvettem az illetékesekkel a kapcsolatot, akikkel rendeztem az addig meg nem oldott ügyeimet.

Magyar sztárok, akik a vidéki életet választották

Csapó Virág neve a Barátok közt 1998-as indulásakor Novák László első feleségét alakította. Öt éven át volt a széria oszlopos tagja, 2003-ban távozott. Évtizedekig a kaposvári színház társulatának tagja volt, ám 2014-ben egy Kecskemét környéki tanyára költözött férjével, Kocsis Pál színésszel és két gyermekükkel. Képes összeállításunkban mutatunk még néhány hazai sztárt, akik Csapó Virághoz hasonlóan maguk mögött hagyták a fővárosi életet, és inkább egy tanyára költöztek, vagy a csendes, vidéki életet választották.

Ezt is szeretjük