Benkő Péter egy erdő közepén él: a színész 18 éve hagyta maga mögött nagyvárost
Benkő Péter színész távol a nyüzsgő várostól olyan életet él, amilyenre mindig is vágyott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Benkő Péter élete első szerepét hatévesen kapta. 1969-ben végzett Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában. Addigra már az egész ország megismerte A koppányi aga testamentuma, valamint az Egri csillagok című filmeknek köszönhetően - az előbbiben Babocsai Lászlót alakította, az utóbbiban Török Jancsit. 

Pályafutása során eddig több mint 40 filmben és több mint 60 színházi darabban játszott. A Turay Ida Színház örökös tagja 18 évvel ezelőtt maga mögött hagyta a város zaját. 

Benkő Péter vidéki élete

A Mokka stábjának azt mesélte, lassan két évtizede, hogy szakított a városi életmóddal, így olyan életet élhet, amire mindig is vágyott. Egy főváros mellett kis település határán, egy erdő közepén él harmadik feleségével, két lóval és öt macskával. 

benko-peter
Fotó: TV2/Mokka

- Én 2003-ban jöttem ide, 2005-től 2009-ig albérletben voltunk. Mindig így szerettem volna élni. Azt a fát, amivel fűtünk, fel kell vágni, be kell hozni, ez egy mindennapi feladat. Nagyon tisztelem és becsülöm a városlakókat, de számomra elképzelhetetlen, hogy elmenjek egy konditerembe és futógépen fussak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

2010-ben házasodott össze párjával, Klaudiával, akivel távol a városi nyüzsgéstől sosem unatkoznak. 

benko-peter-fb
Fotó: TV2/Mokka

- Van egy idős kis terepjárónk, off roadozásokat csinálunk a hegyekben, emellett lovaglunk. Ez hozzásegíti az embert ahhoz, hogy egy fittebb életet éljen. Az erdőben nagyon jó a levegő, és fát vágni is mind a ketten imádunk - mesélte az asszony a TV2 műsorában. 

Az egyik lovuk 20, a másik 32 éves. A 73 éves színész úgy véli, a lovak nem csak jó erőnlétben tartják, sokat is tanul tőlük. 

Tordy Géza ezért tűnt el a nyilvánosság elől

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész és rendező, Tordy Géza évek óta ritkán mutatkozik a nagyközönség előtt, több, mint tíz éve visszavonultan és egyedül él. A színészlegenda interjút is ritkán ad, ám a 2019 májusában ünnepelt 81. születésnapja alkalmából kivételt tet.

Ezt is szeretjük