Cserhalmi György egy kis faluban él - A 72 éves színész ezért vonult vissza
Cserhalmi György több komoly műtéten esett át az elmúlt években, jelenleg egy Veszprém megyei faluban éli mindennapjait.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Cserhalmi György kékkúti házába visszavonulva, egyedül él. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész azért is tölti a főváros helyett a Káli-medencében található, hatvanfős faluban a napjait, hogy minimálisra csökkentse a fertőzésveszélyt. 

A 72 éves sztárt az elmúlt években többször is meg kellett műteni, ezért is fontos, hogy a világjárvány idején különösen figyeljen az egészségi állapotára. Sára lányával és két unokájával is telefonon tartja a kapcsolatot. 

Cserhalmi György egy kis faluban él

2017 tavaszán először a térdével, aztán a gerincével adódtak súlyos problémák, az operációk sikeres voltak, de rehabilitációra volt szükség. Ezeket egy hasnyálmirigyműtét követte, majd kivették az epehólyagját, az epevezetékét és a patkóbelet. A Best magazinnak azt mesélte, az intenzív osztályon is a családja éltette. 

- Van két név, Gazsi és Lenke, értük mindenre képes lennék. A kórházban is ez volt. Egy falatot Gazsiért, egyet Lenkéért, egy harmadikat meg Sáriért. Mindennap szembesültem azzal, hogy bármelyik nap meghalhattam volna. Ami nekem maga a csoda, az orvosoknak és az ápolóknak a mindennapok része. Ami nekem újjászületés, nekik kötelességszerű munka, amire felesküdtek. 

- 69 kilóról eljutottam 86-ig. Tehát nem hálni jár belém a lélek, ahogy szokták mondani mifelénk, hanem dőzsölget bennem. 

Kékkúton szép időben a szabadban tesz-vesz a ház körül, élvezi a napsütést egy padon, főz magának, és mindennap ír minimum három órán keresztül. Több neves kiadó is jelentkezett már nála, hogy szívesen kiadnák az írást, de Cserhalmi - bár irodalmi igényességgel ír - nem tartja magát írónak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Sárinak, a lányomnak itt akarok hagyni valamit, ha végleg el kell menni. Vannak ugyanis dolgok, amik soha nem jöttek szóba köztünk. Vagy csak én vélem úgy, hogy nem beszéltünk róla eleget. Meg akarok valamit menteni a múltamból, az emlékeimből. Fejben nyomozok, mi hogy volt. Eljött az ideje, hogy a fontos dolgok leírva is megmaradjanak. Még akkor is, ha szóban, négyszemközt már felsejlettek. 

2020 februárjában a Magyar Filmakadémia életműdíjával tüntették ki a Pesti Vigadóban.
2020 februárjában a Magyar Filmakadémia életműdíjával tüntették ki a Pesti Vigadóban.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A lányával és az unokáival telefonon tartja a kapcsolatot, énekel velük, mesél nekik. Tervei szerint karácsonyra visszatérne Pestre, de csak ha a körülmények engedik, kora és egészségügyi állapota miatt ugyanis nem tanácsos tömegbe mennie. 

Tordy Géza visszavonultan él

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész és rendező évek óta ritkán mutatkozik a nagyközönség előtt, több mint tíz éve visszavonultan és egyedül él. Fiatalként igen ellentétes életet élt a mostanival, társasági ember volt, ma azonban már jobban szereti a nyugalmat és az egyedüllétet.

Ezt is szeretjük