A magyar szépségkirálynő fia 3 évesen még nem beszél - Cserháti Tamara először nyilatkozott erről
Cserháti Tamara kisfia háromévesen még csak állathangokat kezdett el utánozni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cserháti Tamara gyermekkorában kezdett modellkedni. 17 évesen bekerült a Nyugat-Magyarország Szépe verseny döntősei közé és elnyerte a Miss Tini Hungary címet is. 2012-ben ő lett a Miss World Hungary szépségkirálynője. 

Magánélete is irigylésre méltó: két és fél év után, 2017 márciusában Bali szigetén mondta ki a boldogító igent szerelmének. Október végén, a férje születésnapján megszületett első gyermekük, Adamski Ben, majd 2019 augusztusában a második, Ella. 

Cserháti Tamara fia nem beszél

A 28 éves szépség életében sem minden tökéletes: körülbelül egy évvel ezelőtt vette észre, hogy kisfia nem úgy fejlődik, mint a kortársai. Egyáltalán nem beszélt, kétévesen még az állathangok utánzásával sem próbálkozott, az anya, apa szavak kimondása is kimaradt az életükből. 

cserhati-tamara-batch
Fotó: RTL Klub/Fókusz

A Fókuszban beszélt először a nehézségekről, hátha történetükkel másoknak is segít. Azt mondta, férjével a kezdetektől fogva figyelnek arra, hogy a gyerekekkel mindegyikük a saját anyanyelvén kommunikáljon: ő magyarul, a kicsik apja héberül, egymás között angolul társalogtak, ha pedig a kisfiú mesét nézett, azt is csakis angolul. 

Az, hogy Ben három nyelvet hall egyszerre, késleltetheti a beszédfejlődést, Cserháti Tamara anyai ösztöne azonban azt súgta, jobb, ha több szakembert és terapeutát is felkeres. A szemészeten és a fülészeten mindent rendben találtak, a vérvizsgálatok viszont többféle ételintoleranciát mutattak ki. 

- Nem ehet glutént, laktózt, burgonyát, rizst, tojást és még elég sok mindent, ez pedig teljesen felborította a napirendünket. Szinte új életet kezdtünk családként is - árulta el az édesanya az RTL Klub műsorában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Már két hónapja, hogy betartják a szigorú étrendet, azóta a kisfiú jobban alszik, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb. Elkezdte az úszást, de azt nem kedvelte meg, majd a lovaglást és egy különleges mozgásterápiát is. 

cserhati-tamara
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Eleinte iszonyú nehéz volt, plusz elkezdtük a bölcsődét is, ahol nem tudják megoldani a különleges étkezést, ezért reggel nyolctól tizenegyig jár. 

Néhány hónapja egy mozgásközpontba is járnak, hogy fejlesszék a hároméves kisfiú beszéd- és mozgásközpontját. A konduktor szerint Bennél a beszédindítás és -támogatás miatt nagy hangsúlyt kellett helyezni az egyensúly fejlesztésére. A kisfiú számára nehezített az artikuláció is, ami egyrészt abból is adódhat, hogy többnyelvű családban nevelkedik, másrészt abból, hogy nagyon szeretne megfelelni, jól beszélni. 

cserhati-tamara-fia
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Néhány egyszerűbb szót már kimond, és az állathangok utánzását is elkezdte, de azt még mindig nem tudni pontosan, miért nem beszél. 

Rába Tímea szépségét lánya is örökölte

Rába Tímeáról, az 1991-es Miss Hungary szépségverseny második helyezettjéről kevesen mondanák meg, hogy ötvenéves, és már két nagykorú gyermek édesanyja: nagyobbik fia, a 26 éves Márk 2017-ben egy unokával is megajándékozta, Nina lánya pedig szeptember 12-én lett 18 éves.

Ezt is szeretjük