Császár Elődről lemondott ismert táncdalénekesnő anyja - Ezért adta állami gondozásba
Császár Előd hatévesen tudta meg, hogy örökbe fogadták.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Császár Előd először beszélt arról, hogy miután szülőanyja lemondott róla, fél évre állami gondozásba került, édesapja hat hónap alatt tudta elérni, hogy új párjával örökbe fogadhassák. 

Az énekes a ’90-es években az FLM duóval nagy sikereket aratott, a Tiltott szerelem, A csütörtök túl messze van vagy a Megtalállak még című dalaikból is sláger lett. 

Császár Elődöt örökbe fogadták

A kétezres évektől lemezlovasként dolgozó zenész a magánéletéről csak ritkán nyilatkozik, annyit tudni róla, hogy elvált, de 11 éves lánya továbbra is a szeme fénye. Ő is mindig számíthatott az édesapjára és az édesanyjára is, vagyis arra a nőre, akit annak tekint. 

Hatéves volt ugyanis, amikor Gitta egy tévéműsorban azt hallotta a híres pszichológustól, Ranschburg Jenőtől, hogy az örökbe fogadott gyerekeknek minél előtt el kell mondani az igazságot, ezért zokogva elárulta Elődnek, hogy nem ő hozta világra - mesélte a Story magazinnak

- Apukám, Császár Ferenc a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon dolgozott, az Evita című előadás hangmérnöke volt. A vér szerinti anyukám, Mixtay Melinda pedig ebben a darabban énekelt. Apám 25 éves volt, anyám alig 17, amikor találkoztak. Tiszavirág-életű volt a kapcsolatuk, aminek én lettem a következménye. 

- Mivel anyám a születésemkor még nem töltötte be a tizennyolcat, az édesanyja volt a gyámja, aki kegyetlenül, egyetlen tollvonással megszabadult tőlem, azaz nemkívánatos unokájától a kórházban, a saját lányát pedig szívtelenül kitagadta - osztotta meg a lap olvasóival az 1973. február 16-án született Császár Előd.  

Állami gondozásba került, de az édesapja nem akart lemondani róla. Fél év után tudta örökbe fogadni új párjával, Lázár Margittal, aki hivatalosan is a kisfiú édesanyja lett, az ő neve került a személyi igazolványába is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mixtay Melinda, aki később ismert jazz- és táncdalénekesnő lett, négy hónapos terhes volt, amikor elárulta a baba apjának, hogy a gyermeküket várja. A férfi akkor már egy párt alkotott Gittával, aki a hír hallatán szakított vele, de később kibékültek. 

- A baba február 16-án jött világra, mi június 9-én házasodtunk össze. Először az anyósom akarta magához venni a gyereket, de csak miután betöltötte az egy évet. Én azonban azt mondtam Ferinek, ha ez a gyerek már itt van, neveljük fel mi - árulta el a hetilapnak Lázár Margit, akinek Előd születése után három és fél évvel egy kislánya született, Júlia. 

Császár Előd és Gitta kapcsolata ma is szoros és bensőséges, a zenész mindig is a nőt tekintette édesanyjának. Szülőanyja a ’80-as években disszidált, 2011-ben aztán e-mailt küldött a 38 éves fiának, de csak évekkel később, a zenész egyik bécsi fellépése előtt találkoztak. Azóta nagyon ritkán, és csak írásban tartják a kapcsolatot. Az anyai nagyanyjával egyszer beszélt telefonon, amikor megpróbálta megtalálni a szülőanyját, de az idős nő azt mondta, neki nincs unokája, és lecsapta a telefont. 

A '90-es évek magyar énekesnői egykor és most

A Zanzibár együttes 1999-ben alakult, de csak 2001-ben robbant be a köztudatba, miután megjelent első albumuk Nem vagyok tökéletes címmel. A csapat énekesnője, a rasztahajú Terecskei Rita húsz éve erősíti a zenekart, ez idő alatt rengeteget változott. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néztek ki egykor, és hogyan festenek ma a kilencvenes és a kétezres évek ismert magyar énekesnői. 

Ezt is szeretjük