Bujtor Istvánra nagyon hasonlít a fia - Friss fotókon a 44 éves Balázs

Bujtor Balázs is részt vett a X. Bujtor István Filmfesztiválon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legismertebb Ötvös Csöpi-akcióvígjátékok mellett 53 versenyfilmes alkotást láthatott a közönség augusztus 17-től 20-ig a Balatonszemesen megrendezett X. Bujtor István Filmfesztiválon, amelyen átadták a versenyprogram díjait is. A fődíj az egymillió forintos összdíjazás mellett a kategóriánként elnyerhető Bujtor István-díj, amely Bujtor saját hajóját, a Tamangot ábrázolja.

A fesztivál védnöke Bujtor Judit volt. Az ünnepélyes díjátadón Bujtor Balázs, Bujtor István fia is részt vett.  A legendás színész és rendező 44 éves fia le sem tagadhatná híres felmenőjét, vonásaiban és alkatában is nagyon hasonlít az édesapjára. Bujtor Balázs hegedűművész, akár az édesanyja, Perényi Eszter. Nagybátyja, Perényi Miklós híres gordonkaművész.  

A X. Bujtor István Filmfesztiválon a játékfilmek közül az Apám szíve című alkotás győzött, Fazekas Máté Bence rendező, Osváth Gábor producer és a Filmfabriq Kft. filmje. Színészi különdíjat kapott az Apám szívében nyújtott alakításáért Trill Zsolt egyszerre abszurd és drámai szituációban lévő karakterének hiteles és összetett megformálásáért, valamint A közellátás vizsgálata című film főszerepéért Nagy Viktor egy abszurd szituációba keveredő karakter stílusos és finom eszközökkel átélt megformálásáért.

A legjobb színésznőnek járó különdíjat Rezes Judit érdemelte ki a Mantra című játékfilmben, ahol egy feszültséggel és váratlan fordulatokkal teli szituációba keveredő karaktert kellett megformálnia. Szintén a Mantra című filmből jutalmazta a zsűri Málics Gábor operatőrt a dráma és feszültség pontos és sallangmentes, a karakter lelki folyamataival teljes összhangban lévő, atmoszférikus vizuális megjelenítésért. 

Speciális Bujtor-díjat kapott a Duna Műhely Alapítvány - Buglya Sándor és Péterfy András producerek: a dokumentumfilmes műfaj mint a filmművészet történelmi, történeti és társadalmi szempontból is egyik legértékesebb műfajának életben tartásáért, a filmfesztivál több kiváló dokumentumfilmjének létrehozásáért, az értéket teremtő produceri tevékenységért.

Szerkesztői különdíjat érdemelt ki a Bud Spencer életéről négy évig forgatott Piedone nyomában című alkotás Király Levente szerkesztésében és a Macro-Media Bt. gyártásában. 

Bujtor István 2008 januárjában a Veszprémi Petőfi Színház új igazgatójaként.
Bujtor István 2008 januárjában a Veszprémi Petőfi Színház új igazgatójaként.
Fotó: MTI/Nagy Lajos

A díjazottak teljes listáját ide kattintva nézheted meg.

A zsűri soraiban helyet foglalt Janisch Attila Balázs Béla-díjas filmrendező, Érdemes művész, zsűrielnök, Kalász József rendező, a Magyar Független Film és Video Szövetség dunántúli küldötte, Kiss László Csokonai-díjas rendező, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész, Verebes Linda színművész és Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke. 

Az Abigél szereplői egykor és most

Az Abigél színészei közt vannak viszont olyanok, akik a mai napig aktívan dolgoznak. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki napjainkban a sorozat sztárjai.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük