Szász Marcit csodagyerekként ismertük meg - 32 évesen most így él
Szász Marci szoftverfejlesztőként dolgozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szász Marcit 1993-ban ismerte meg az ország, amikor csupán hatévesen feltűnt Friderikusz Sándor műsorában. Akkor bonyolult matematikai feladatokat oldott meg, emellett az internet korszakalkotó jelentőségéről is beszélt, ezután nem meglepő, hogy csodagyerekként kezdték őt emlegetni. Rengeteg újságíró volt rá kíváncsi, több újságban is szerepelt a kisfiú, aki egyébként négy és fél évesen már hibátlanul számolt, az általános iskola első osztályát pedig két hónap alatt végezte el, 13 évesen pedig le is érettségizett. A kis zseniből mára felnőtt férfi vált, a 32 esztendős Szász Marci a Meglepetés magazinnak mesélte el, hogyan éli mindennapjait.

Szász Marci szoftverfejlesztőként keresi a kenyerét

Szász Marci még a 16. életévét sem töltötte be, amikor már a Miskolci Egyetemen tanult, ám akkor elhatározta, hogy nem akar statikáról tanulni, helyette informatikusnak áll. Ma a szoftverfejlesztés a szakterülete. Az IT iránti érdeklődése a mai napig megmaradt, bevallása szerint nem olyan egyszerű jó szakembernek maradni, hiszen folyamatosan képeznie kell magát, emellett óriási a verseny a szakmájában.

- 2007 óta rengeteg projektben vettem részt, és bőven jutott azokból a kihívásokból, amiket fiatalabb fejjel elképzeltem, arról nem is beszélve, hogy milyen fantasztikus elmékkel nyílt lehetőségem együtt dolgozni - mesélte a lapnak.

Elárulta, kellemetlen tapasztalatokban is volt része, hiszen voltak olyan cégek, akik nem a tudása, hanem a neve miatt hívták őt egyszemélyes megmentőként, ám amikor felvázolta az ötleteit, akkor rácsapták az ajtót.

Vannak, akik ragaszkodnak ezeréves technológiákhoz, és összezárják a kezüket az újítások hallatán. Nekik nem én vagyok az ideális választás.

Amikor nem dolgozik, akkor szeretett autóit bütyköli, a garázsában két szép jármű is áll, amelyek nagyon közel állnak a szívéhez.

- Ha rájuk nézek, a testet öltött évtizedes mérnöki munkát látom bennük: épen és úton tartani őket ezért hatalmas megtiszteltetés.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük