A magyar színésznő egy határon túli kis faluból jutott ki az Oscar-gálára - Borbély Alexandra sikersztorija

A 31 éves színésznő, Borbély Alexandra is részt vesz az idei Oscar-gálán.

Borbély Alexandra
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyökeresen megváltozott Borbély Alexandra élete az elmúlt hónapokban. A színésznő tavaly december 9-én vehette át az Európai Filmakadémia legjobb színésznőnek járó díját a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért, a február 10-én megrendezett 19. Story Ötcsillag- és Érték-díj Átadó Gálán ő kapta a film kategória Érték-díját, magyar idő szerint március 5-én hajnalban pedig az Oscar-díjátadó élő közvetítésekor izgulhatunk érte - ő ugyanis a főszereplője Enyedi Ildikó Oscarra jelölt filmjének, melyet a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelöltek. 

A 31 éves szlovákiai magyar tehetség az RTL Klub Portré című műsorában beszélt arról, hogyan élte meg a változást, ezt pedig egy érdekes példával szemléltette. Ha régen felhívta egy ismeretlen szám, mindig megörült, és azonnal felvette a telefonját, most viszont, ha azt látja, hogy egy idegen ember hívja őt, izgatottság helyett félelmet érez. Ez nem amiatt van, mert negatívumok érnék a színésznőt, sőt, mindenki gratulál neki, egyszerűen csak túl sokat akarnak tőle az emberek. Ezt a helyzetet pedig nem olyan könnyű feldolgozni.

Borbély Alexandra 2017. december 9-én vette át az Európai Filmakadémia legjobb színésznőnek járó díját.
Borbély Alexandra 2017. december 9-én vette át az Európai Filmakadémia legjobb színésznőnek járó díját.
Fotó: Northfoto/Anadolu Agency/Michele Tantussi

- Nehéz azt leküzdeni, hogy, ha én nemet mondok, akkor ettől még nem leszek rossz fej, és nem fognak utálni - mesélte a színésznő, aki egyébként számos ajánlatot kapott mostanában, Csehországból és Szlovákiából is keresték.

A hirtelen jött siker nyugodtságot is ad a színésznőnek, mivel sokkal többet ért el az életében, mint amiről valaha mert álmodni. Lehetetlennek gondolta, hogy valaha is kijusson Amerikába, vagy esélye legyen Hollywoodban karriert építeni. Most mégis részt vesz az idei Oscar-gálán, és egy teremben fog ülni a legnagyobb sztárokkal. Ez sokat jelent számára, mivel egy szlovákiai községben kezdődött az élete.

A színésznő Nagycétényben nőtt fel. Igazi izgő-mozgó kislány volt: eljárt néptáncra és modern táncra, rongybabákat varrt, írt színdarabot, de azt sosem fejezte be, mert szerinte annyira rossz volt. Barabás Évinek azt is elárulta, mikor jött el a nagy felismerés, hogy ő bizony, színésznő lesz.

Bár családjában senki nem foglalkozott művészettel, édesanyja igazi művészlélek volt, sokat mesélt neki a színészekről, és mindezt úgy adta elő, hogy teljesen elvarázsolta Alexandrát. A színésznő gyerekkorában számos darabot megnézett anyukájával. A legelső ilyen előadás a Grease volt, amit Győrben látott. Annyira tetszett neki a zene és a színészek játéka, hogy már akkor érezte, ő is a színpadon szeretne lenni.

borbély alexandra 2
Fotó: RTL Klub/Portré

Borbély Alexandra azt már a VIASAT3 Lakástalkshow című műsorában osztotta meg a nézőkkel, hogy a húgának is fontos szerepe volt abban, hogy színésznő lett belőle, mert saját magát testvéréhez képest unalmas kislánynak tartotta, ezért nagyon fontos volt, hogy otthon is megmutassa, ő is szórakoztató.

- Én is ugyanannyira izgalmas akartam lenni, mint ő otthon, és valamit ki kellett találni. Olyan dolgokat művelt, amivel mindig magára vonta a figyelmet. Fűcsomót evett, mindent elkövetett, mindeközben iszonyatosan helyes és bájos volt, és mindenki imádta. Én pedig azt éreztem, hogy nagyon unalmas vagyok, nagyon jó jegyeket hoztam haza az iskolából, és közben a suliban nagyon szerettek, körém rendeződtek az emberek. Valahogy azt akartam, hogy ezt átmentsem a családi házba is, hogy lássák a szüleim, hogy én amúgy nagyon szórakoztató és izgalmas ember vagyok - ismerte be Lovász Lászlónak. 

Annyira jól sikerült kitűnnie a környezetéből, hogy Mária szerepe Los Angeles-be, a filmszakma legismertebb díjátadójára repítette. Az Oscar-gálát idén kilencvenedik alkalommal rendezik meg március 4-én - magyar idő szerint 5-én -, a Testről és lélekről című filmért pedig a legjobb idegen nyelvű film kategóriában izgulhatunk. A filmről az Index.hu oldalán olvasható kritika. 

Ezt is szeretjük