Magyar film az Oscar-jelöltek között - Bekerült a Testről és lélekről
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is versenyben van az Oscar-díjért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma délután kiderült, hogy Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is bekerült az Oscar-jelöltek közé. Az Amerikai Filmakadémia december közepén hirdette ki A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilencesre szűkített listáját, melyen a magyar alkotás is szerepelt. Most kihirdették, erről melyik öt lett az Oscar-jelölt. 

Az Amerikai Filmakadémia összesen 24 kategória jelöltjeit ismertette magyar idő szerint ma kora délután Los Angeles-ben. A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes jelöltek között a Testről és Lélekről mellett szerepel még a Szeretet nélkül című orosz dráma, a libanoni The Insult, A Fantastic Woman című chilei dráma és A négyzet című svéd-német-francia film. 

A kilencvenedik Oscar-díjátadó ceremóniát a hollywoodi Dolby Színházban 2017. március 4-én rendezik meg - a phjongcshangi téli olimpia miatt halasztották el a szokásos február helyett. Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje kapta a legjobb idegen nyelvű film Oscar-szobrát. Most egy újabb magyar sikerért szurkolhatunk.

A Testről és lélekről készítői már több rangos díjat is kaptak. 2017. december 9-én Berlinben Borbély Alexandra vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat a filmben nyújtott alakításáért.  Novemberben a nyugat-lengyelországi Bydgoszcz-ban Herbai Máté, a film operatőre a Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját vette át. A Testről és lélekről júniusban - első magyar filmként - elhozta a Sydney-i Filmfesztivál fődíját. Enyedi Ildikó februárban a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról hazahozta a seregszemle fődíját, az Arany Medvét.

Ezt is szeretjük