Óriási diadal: Enyedi Ildikó filmje Arany Medve díjat nyert a Berlini Filmfesztiválon
Enyedi Ildikó alkotása lett a legjobb film Berlinben.

nagykep?cikkid=170016&kep=enyedi-ildiko-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján.

Enyedi Ildikó, miután Testről és lélekről című alkotásáért átvette a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén

A világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasóiból álló zsűri is a 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő rendező Filmalap támogatással készültversenyfilmjét díjazta szombat délben a berlini nemzetközi filmfesztiválon.

A rendező az elismerés átvételekor azt mondta, hogy egy annyira egyszerű filmet akartak készíteni, "mint egy pohár víz", a munka mégis nagyon kemény volt. A legnehezebb az volt benne, hogy miként "rejtsék el" az alkotásban a film témáját, amely csak "jószívű" embereknek mutatkozik meg.

Enyedi Ildikó tizenhat év után, 2015-ben újra játékfilm forgatásába kezdett. A Testről és lélekről című film forgatókönyve - korábbi munkáitól eltérően - nagyon gyorsan, alig néhány hét alatt készült el, alapgondolatát pedig Nemes Nagy Ágnes Védd meg című versének néhány sora ihlette.

A film Mária (Borbély Alexandra) és Endre (Morcsányi Géza), két olyan ember találkozásáról szól, akik a nappali világban ugyan munkatársak, de nem igazán ismerik egymást, éjjelente viszont régóta ugyanazt az álmot álmodják. A mindannyiunkban rejtező titkokról és szenvedélyekről szóló alkotás február 10-én mutatkozott be a 67. Berlinalén.

Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber

Ennek a fiatal magyar színésznőnek a lábai előtt hever Hollywood

Bemutatunk négy fiatal magyar színésznőt, akik az elmúlt években meghódították Hollywoodot.

Ezt is szeretjük