Borbás Marcsi elárulta, 53 évesen mitől fogy: a műsorvezetőnél ez vált be
Borbás Marcsinál a legnépszerűbb diétás módszerek nem hoztak sikert. Sok idő volt, mire rájött, mi működik nála.

borbás-marcsi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Borbás Marcsira gondolunk, automatikusan eszünkbe jutnak a vidéki ízek, a különleges ételek. 2011 óta háziasszonya a Gasztroangyal című műsornak, az adásokban ínycsiklandó fogásokat mutat be az ország minden tájáról.

Természetesen minden alkalommal kóstol is. Felmerülhet a kérdés, ennyi finom étel mellett, hogyan tartja meg csinos alakját.

Borbás Marcsi ezzel fogy 53 évesen

Az 53 éves műsorvezető igazi guru, ha a konyhaművészetről van szó. Ahhoz, hogy ne kelljen megvonnia magától a finom falatokat, saját étkezési rendszert alakított ki. Nem tagadja, mielőtt rájött volna, mi az, ami működik nála, sok fogyókúrás módszert kipróbált több-kevesebb sikerrel.

"Végiggondoltam, hogy hányféle diétát csináltam már végig... Arra jutottam, hogy egy nagy fogyókúra az egész életem. Ezzel biztosan nem vagyok egyedül. Voltak, amik semmit nem értek, voltak, amelyek néhány kilót leküzdöttek rólam, de valójában, mindig visszakúsztak a kilók.

Végül arra a megállapításra jutottam, hogy csak attól fogyok, amit nem eszek meg

- kezdte az egy.hu cikkében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érdekes, nála a népszerű módszerek nem működnek. Például, amikor azt a sokak által követett fogyókúrás elvet vetette be, hogy 'Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus!', már az első étkezés után elbukott, ugyanis a kiadós reggeli után pár órával farkaséhség tört rá.

A napi ötszöri étkezés sem vált be nála. Azt tapasztalta, amikor sokszor evett keveset, egyfolytában arra gondolt, mikor és mit ehet újra. 

"A napi klasszikus három étkezés az üdvözítő számomra. Azóta egy dietetikus elmagyarázta, hogy az evéstől távolodva az időben lineárisan nő a szervezet tápanyagbontása, tehát ha három-öt óránként eszünk és közben nem fogyasztunk, csak vizet, vagy üres teát, akkor jelentősebb a fogyás. Tehát megkönnyebbültem, hogy van ez így mással is, tudományosan is igazolható a tapasztalatom" - árulta el.

Az Instagramon arról is beszámolt, mindezen túl olykor szeret beiktatni egy-egy jótékony hatású, pár napos böjtöt. Ilyenkor férjével csakis növényi alapú leveket és leveseket fogyasztanak: a reggeli fűszeres banánturmix, az ebéd sütőtökkrémleves zellerszárral, a vacsora pedig spenótos cukkinikrémlevesből áll.

Borbás Marcsi őrségi otthona

Borbás Marcsi asztalára kizárólag saját termesztésű növények kerülnek, illetve a ház berendezési stílusa is a régi korok rusztikusságát idézi. Antik kiegészítőkkel és népies holmikkal dekorálja a tereket. Képeken mutatjuk a műsorvezető mesebeli otthonát.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük