Bodrogi Gyula 18 éves unokája gyönyörű és tehetséges: Enikő a színpadra született
Bodrogi Gyula unokája nem csak szépen énekel, saját maga szerzi a dalait. Első szerzeményét már a közönség is hallhatta.

bodrogi-gyula-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bodrogi Gyula nevét nincs, aki ne ismerné az országban: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja 17 évesen néptáncosként kezdte a karrierjét. 1954-ben vették fel a Színművészetire, még főiskolás volt, amikor debütált a kamera előtt.

Úgy tűnik, igaz a mondás, a történelem gyakran megismétli önmagát. A színész lányunokájáról is nagyon hamar kiderült, van jövője a színpadon: a 18 éves Bodrogi Enikő örökölte a tehetséget, gyönyörű énekhangját pedig már a közönség is ismerheti.

Bodrogi Enikő tehetséges és gyönyörű 18 éves lány.
Bodrogi Enikő tehetséges és gyönyörű 18 éves lány.
Fotó: Erica Ladanyi Photography

A gyönyörű lány 2022 májusában fog érettségizni, de már megtette az első lépéseket az énekesnői karrier felé. Nagypapája oldalán többször láthattuk a múltban színpadra lépni, Mága Zoltán április 7-én tartott koncertje mégis különleges volt mindkettejük számára: Enikő életében először ekkor adta elő nagyközönség előtt saját szerzeményét.

Bodrogi Gyula az unokájáról

Külön-külön léptek fel Mága Zoltán A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat mezőkövesdi helyszínén. Milyen érzés volt nagyszülőként Enikőt a színpadon látni? 

- Nehéz szavakban leírni. Ilyenkor van az, amikor az ember azt mondja: „Nekem nagyon tetszik! Na, de én biztos elfogult vagyok!”. Alig vártam már, hogy a szám végére érjen, mert, amikor véget ért, és láttam, hogy a közönség mosolyog és jókedvű, akkor nyugodtam meg. A művészélet arról szól, hogy a közönségnek valamilyen jó érzést csináljunk. És úgy néz ki, Enikő éneke jólesik a közönségnek. Már lépett fel velünk korábban más zenés műsorokban, de ez most teljesen más volt, most elfogultság nélküli közönség előtt lépett fel. 

1
Fotó: Erica Ladanyi Photography

Enikőn látszik, otthonosan mozog a közönség előtt, minden túlzás nélkül mondhatjuk rá, hogy a színpadra született. Átveszi a stafétabotot?

- Ezt neki kell eldöntenie. De mindenképpen úgy kell indulnia, hogy legyen a zsebében egy más, tanult foglalkozás. A mi szakmánk, ha megy, akkor csodálatos, de ha valamilyen oknál fogva nem megy, akkor nagyon szomorú. Kell egy másik, megfogható lehetőség, hogy ne kelljen a szomorút egy pillanatra se átélni. Enikőben megvan a fogékonyság, és nagyon szorgalmasan is csinálja, de akkor is kell, hogy legyen még egy kis út, egy szakma, amit meg lehet tanulni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bodrogi Enikő hallgat a nagypapai tanácsra, és nem tesz fel mindent egy lapra. Bár az éneklés a fő álma, azért van egy B terve a jövőjére nézve. Ezen a vonalon is áll előtte példa, édesapja, Bodrogi Ádám útját követi.

Bodrogi Enikő az éneklésről és terveiről

- Egy hónap múlva fogok érettségizni. Nem színi vagy művészeti egyetemen megyek tovább, hanem bizniszt, menedzsmentet és marketinget szeretnék tanulni. Apa útját fogom követni, akinek van egy saját szállodája. Ez lenne a fő szakmám, de mellette imádnék énekelni, ezt egy második szakmának tekinteném, és a kettőt egymás mellett is tudnám csinálni.

3
Fotó: Erica Ladanyi Photography

Egy saját szerzemény a legtöbbször személyes élményeken alapul. Honnan merítetted az inspirációt, amikor megírtad az Ott Hagytál című dalt.

- Ez egy összetett dolog. Egy régi traumából összegyűlt sok érzelem, amik egyszerre kirobbantak, ezt fogalmaztam meg ebben a számomban. Ki kellett adnom magamból valamilyen formában az érzelmeket, így jött létre a dal. Egyszerre jött a zene és a szöveg, először egy zongoraalapot csináltam. Egy nagyon kedves családtagom, Döme Zsolt zeneszerző (nagymamája, Voith Ági színésznő élettársa - a szerk.) nagyon sokat segített nekem ebben. Ő és Körmöndi Péter csinálták a zenei alapot, hatalmas hála, hogy ilyen sok munkát belém fektettek.

Hamarosan kijön első saját dala, amely az Ott Hagytál címet viseli.
Hamarosan kijön első saját dala, amely az Ott Hagytál címet viseli.
Fotó: Erica Ladanyi Photography

Kislánykorod óta a színházi világ és a zene közelében nőttél fel. Emlékszel arra a pontra, amikor ráébredtél, imádsz és tudsz énekelni?

- Négyéves koromtól kezdve énekesnő szerettem volna lenni, azóta berögzült dolog, popsztár szeretnék lenni. Folyamatosan a tévé előtt táncoltam, énekeltem. Nagy álmok voltak ezek, reméljük, hogy valóra fognak válni.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya, Rudolf Szonja nyolc évig versenyszerűen vívott, amikor abbahagyta, a ranglista ötödik helyén ált. Angelus Iván tánciskolájában tanult kortás táncot, az érettségi után a Budapesti Kortárs Főiskolára járt, a színművészetire harmadik nekifutásra, 2015-ben nyert felvételt.

Cover-fotó: TV2/Doktor Balaton

Ezt is szeretjük