Ő Benkő Péter harmadik felesége: a 31 évvel fiatalabb Claudiát nem zavarja a korkülönbség

Benkő Péter már 16 éve boldog Klaudiával, a házaspárt nem zavarja a köztük lévő korkülönbség.

Benkő Péter harmadik felesége
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 74 éves Benkő Péter olyan életet él, amilyenre mindig is vágyott. Közel a hatvanhoz ismerte meg harmadik feleségét, akivel imádják a lovakat, az ismeretségüket is a négylábúaknak köszönhetik. 

Klaudiával 2010-ben házasodtak össze, és bár 31 év köztük a korkülönbség, ez egyiküket sem zavarja. 

Benkő Péter harmadik felesége

A kétszeres Jászai Mari-díjas színművész első feleségét 1973-ban vezette oltár elé, ám rövid ideig tartott a boldogságuk, Katalint egy tragédia vette el tőle: légiutas-kísérőként 1975. január 15-én a berlini járat katasztrófájakor Budapesten a Malév gépével lezuhant, és életét vesztette.

Benkő Péter másodszor 1980-ban nősült meg, ebben a házasságban született 1983-ban gyermeke, Márton. A szülők 1986-ban elváltak. A színész nagyon büszke a fiára, aki az amerikai nagykövetségen dolgozik. 

benko-peter2
Fotó: TV2/Mokka

- Ahogy nekem édesapámmal (Benkő Gyula színművész - a szerk.) rendkívüli volt a kapcsolatom, úgy Marci fiammal is az. Elvált szülő vagyok, mindig is mondom a fiamnak, hogy milyen lelkiismeret-furdalást okoz egy felnőttnek, ha elválik, azt a gyerek megsínyli, de mindig azt mondja: "Apám, rá se ránts, engem ez nem viselt meg!" Mindig megkérdezi: "Apa, nincs valamire szükséged? Van pénzed?" Ez mekkora dolog a mai világban! - mesélte 2021 januárjában a Mokkában

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A koppányi aga testamentuma és az Egri csillagok sztárja gyerekkora óta rajong az állatokért, harmadik feleségével is a lovak szeretete hozta össze. A boldogító igent is lovon ülve mondták ki, a jegygyűrűiket is egy lófej díszíti. 31 év köztük a korkülönbség, de ez egyikük szerint sem okoz problémákat közöttük, sosem zavarta őket.     

benko-peter-felesege
Fotó: TV2/Mokka

- Úgy gondolom, a szellem az, aminek egy kapcsolat hosszú távon köszönhető, az képes minden pillanatban megerősíteni, átlendíteni. 11 éve vagyunk házasok, előtte együtt laktunk, így 16 éve vagyunk együtt. Azért vannak az ember életében mélypontok, de ezeken a szeretet, a tolerancia át tudnak segíteni - mesélte Friedbauer Klaudia. 

A színész 18 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a főváros nyüzsgő forgatagát, és egy Budapest melletti kis település határára költözött. Feleségével egy erdő közepén élnek lovaikkal és macskáikkal, ahol egyáltalán nem unatkoznak, ha tehetik, mindennap lovagolnak. Nemcsak az állatokat szeretik nagyon, hanem a favágást is. 

benko-peter-felesege2
Fotó: TV2/Mokka

- Ha egyik nap ő túl sokat vágott, mindig mondom másnap, hogy "ne vedd már el a kenyeremet, én is úgy szeretek fát vágni!" - mondta az asszony a TV2 műsorában.

Ernyey Béla és a felesége

Ernyey Béla és Balaton Dóra 2008 májusában szerettek egymásba. A színész, műsorvezető, író és a gyönyörű ügyvédnő kapcsolatának sokan nem jósoltak nagy jövőt a köztük lévő 38 év korkülönbség miatt. Nem lett igazuk, ma is harmonikus a kapcsolatuk.

Ernyey Béla 38 évvel fiatalabb felesége gyönyörű volt a díjátadó gálán

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük